On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Събота, 18/05/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето
Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
17:37:16 - 20/10/2022
Съдия Георги Видев си направи самоотвод, същият се оттегли и от делото за гората над Црънча заради „нерегламентиран контакт“
Съдия Георги Видев
Сагата с разпределението на делото на Тодор Попов продължава и в Административен съд – Пазарджик. Припомняме, че със свое решение от 20 юли 2022 г., Районен съд – Пазарджик в лицето на съдия Красимир Лесенски потвърди като законосъобразно наказателното постановление на началник група към сектор Пътна полиция при ОД на МВР – Пазарджик, издадено на кмета на Пазарджик Тодор Попов с което му е наложена глоба в размер на 2000 лв. и лишаване право да управлява МПС за срок от 2 години. Решението подлежи на касационно обжалване пред Административен съд – Пазарджик.
Първото автоматично разпределение на касационното обжалване на делото на Тодор Попов в Административен съд - Пазарджик се е състояло на 5 септември 2022 г. и е осъществено от съдия Мариана Шотева – председател на Административен съд – Пазарджик, отскоро е председател на Административен съд – Пловдив. От всички възможни съдии – 9, то е разпределено на съдия Георги Видев. Когато потърсихме в сайта на Административен съд – Пазарджик през месец септември в „График на заседанията“, се видя, че то е насрочено за 19.10.2022 г. от 10:30 часа. С голямо учудване месец по-късно установихме пак там, че то вече не е на съдия Видев, не е на 19 октомври, а е насрочено за 26 октомври от 11:00 часа, а съдията, който трябва да разгледа делото е Светомир Бабаков. В автоматичните разпределения на делата към ВСС е качен протокол от 17 октомври 2022 г. за същото дело два дни преди на вече насрочено заседание, изготвен отново от съдия Мариана Шотева. Причината за преразпределението на делото е самоотвод на съдия Видев.
Това е трети отвод на съдия Георги Видев. Припомняме, че на 18 май 2020 г. съдебен състав на Административен съд – Пазарджик в лицето на съдия-докладчик Георги Видев не е разгледал делото за отстраняване от кметския пост на с. Аканджиево на Васил Антонов Шуманов. То бе образувано по жалба на потърпевшия против Решение №182-МИ/06.03.2020 г. на Общинска избирателна комисия - гр. Белово, с което бяха прекратени предсрочно пълномощията на жалбоподателя.
От протокола към делото тогава става ясна и причината за провалянето на днешното съдебно заседание. В него съдия Видев беше записал, „…че не следва да бъде даван ход на делото в днешното съдебно заседание, т.к. преди заседанието с мен като съдия-докладчик беше извършен нерегламентиран извънпроцесуален контакт във връзка с делото, въпреки моето нежелание за това. При това положение считам че като съдия-докладчик не бих могъл в пълна степен да реша делото, позовавайки се единствено на закона и на вътрешното си убеждение. С оглед на това считам, че посочените обстоятелства представляват такива по смисъла на чл. 22, ал. 1, т. 6 от ГПК, вр. с чл. 144 от АПК, а именно представляват други обстоятелства пораждащи основателно съмнение в безпристрастието на съда, съответно на съдията-докладчик. Поради тази причина следва да се отведа като съдия-докладчик по делото“.
Тъй като делото представлява бързо производство, веднага след изготвяне на протокола от откритото съдебно заседание, председателят на съда е извършил преразпределение на делото на случаен принцип на нов съдия-докладчик, се казва пък в прессъобщение на Административен съд - Пазарджик.
Аналогична ситуация със същия съдия се получи в началото на 2018 г., когато Георги Видев беше съдия-докладчик по делото за промяна на статута на Црънчанската гора от публична в частна общинска собственост. След оспорване от страна на прокуратурата на решението на ОбС - Пазарджик, разглеждането започна през октомври 2017 г., проведоха се три заседания от състав с председател съдия Георги Видев, обявено бе за решаване на 6 декември 2017 г., а на 13 декември в закрито заседание на съда съдия Видев е отстранен от делото по негова молба. Като причина за това той е посочил тогава: „В срока на произнасяне с мен, в качеството ми на съдия-докладчик по делото, въпреки нежеланието ми, беше осъществен нерегламентиран извън процесуален контакт”.
Делото беше поето от председателя на Административен съд – Пазарджик съдия Мариана Шотева и със свое решение от 15 февруари 2018 г. тя отхвърли протеста на Окръжна прокуратура – Пазарджик.
Ето какво се случи с разпределението на делото на Тодор Попов, което обжалва наказателното постановление в Районен съд – Пазарджик на първа инстанция. Първото автоматично разпределение се е състояло на 17 февруари 2022 г. В списъка на възможните съдии са включени съдиите Димитър Бишуров, Елисавета Радина, Камен Гатев, Красимир Лесенски, Снежана Стоянова и Таня Петкова. Разпределено е на съдия Камен Гатев, но той си прави самоотвод. Следва втора дата – 22 февруари. На тази дата са включени съдиите Димитър Бишуров, Елисавета Радина, Снежана Стоянова и Таня Петкова. Според протокола от избор на съдия-докладчик в списъка на изключените съдии са Камен Гатев и Красимир Лесенски. Като причина е направеният самоотвод на съдия Гатев, а за съдия Лесенски - командировка от 30.10.2019 г. в Административен съд – Пазарджик. Той е бил в командировка и на 17 февруари, но не е изключен от списъка?!? Избран е съдия Бишуров, но той си прави самоотвод. На дата 23 февруари „рулетката“ се завърта два пъти – сутринта и след обяд. В списъка вече е включен и съдия Лесенски, но изборът се е паднал на съдиите Таня Петкова и Снежана Стоянова, които си правят самоотвод. На 25 февруари съдия Елисавета Радина също си прави самоотвод и на 28 февруари съдия Лесенски остава единственият възможен съдия-докладчик, който не си прави самоотвод и поема делото. Оказа се, че командировката на съдия Лесенски, съгласно заповедта от 11 февруари т.г. на шефа на ВАС Георги Чолаков е прекратена и тя влиза в сила от 15 февруари 2022 г. Заповедта е трябвало да се сведе до знанието и на административните ръководители на Административен съд – Пазарджик Мариана Шотева и Районен съд – Пазарджик Веселка Златева-Кожухарова.
Досегашният председател на Районен съд - Пазарджик Веселка Златева-Кожухарова, съпруга на секретаря на Община Пазарджик Румен Кожухаров, ще се премести в Административен съд - Пловдив, в случай че ВСС вземе решение да потвърди резултатите от провелия се конкурс.
Прочетена 79046 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg