On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Събота, 11/07/2020     e-mail: videlinabg@abv.bg
За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
18:13:46 - 11/03/2020
Вдясно: Нешо Пелтеков
Ето какво ни разказа собственикът на дружеството „Хевън карс“ ЕООД, което стопанисва автомивката на самообслужване „Лимончето“ Нешо Пелтеков при среща по негова инициатива с гл. редактор на „Виделина“ Валентин Ненков. В момента той плаща наем на Община Пазарджик за 60 кв. м площ на автомивката – толкова била площта между набитите колони на съоръжението. Спечелил конкурс, обявен от Общината, на който бил единствен участник. Други желаещи така и не се появили. Стартирал е подготовката и внасянето на документите от 2017 г., а автомивката започва да работи през 2018 г. Ползвал за миене на колите питейна вода от ВиК – Пазарджик въз основа на сключен договор, но интересното тук е, че имал и изграден сондажен кладенец, за който бил стартирал и процедура за получаване на разрешително за водоползване. Тук обаче нещата не се връзват, защото съгласно Закона за водите процедурата е обратна – първо се вади разрешително за водоползване от Басейнова дирекция – Пловдив, а едва след това се изгражда и водовземното съоръжение. На практика кладенецът се оказва незаконен и санкциите за това по българското законодателство са не само солидни глоби. Относно процедурата – на практика тя дори не е започнала, защото според проектанта, който работи по нея, документи в Басейнова дирекция все още не са внесени. Всичко е на етап инвестиционно намерение, депозирано в РИОСВ – Пазарджик, от което липсва засега положително становище.
На неколкократно зададения му въпрос ползва ли вода от сондажния кладенец, Нешо Пелтеков категорично отрече. Дали това обаче е вярно тепърва ще се установява от наши питания по ЗДОИ към Община Пазарджик, която като наемодател е сключила и договора с ВиК. В края на разговора собственикът на „Лимончето“ сподели, че в най-близко време ще има второ „Лимонче“ в Пазарджик, отново на общинска земя, но запази в тайна неговото местоположение.
Припомняме, че от известно време във вътрешния край на общинския паркинг на стадиона в Пазарджик се появи автомивка на самообслужване „Лимончето”, за която във „Виделина“ бяха получени редица сигнали, а в социалните мрежи могат да се прочетат доста неща. Това ни провокира да започнем журналистическо разследване по казуса.
Очаквайте интересно продължение.
Прочетена 11628 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg