On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Вторник, 16/04/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
12:42:24 - 11/11/2023
Прокуратурата да спре да се държи като „спящата красавица“ и да започне да си върши работата
За съжаление бившият кмет не можа да прояви мъжество и достойнство и да се примири със свободния избор на хората.
Той и най-близкото му обкръжение дотолкова страдат по изгубената власт, че са изготвили план, по който да се саботира новоизбраното общинско ръководство с цел да се покаже колко некомпетентен е кметът Куленски и да го принуди да подаде оставка, с което бившият кмет да се върне на бял кон и отново да овладее властта и корупционните схеми.
Две седмици след загубата думите му как „и след изборите трябва да продължим заедно напред и да работим за доброто на общината“ се оказаха обикновено лицемерие.
КАКВО ДА ОЧАКВА КУЛЕНСКИ СЛЕД КАТО ВЛЕЗЕ В ОБЩИНАТА
Администрация или „Има ли пилот в самолета?“
Бившият кмет е привиквал и принуждавал повечето директори на дирекции да подадат оставки и да напуснат заедно с него. Така Куленски ще трябва да работи с една обезглавена администрация. Натиск е оказван и върху главни специалисти и експерти.
Голяма част от тях са се поддали на натиска и са били принудени да подадат оставка, с което оставили администрацията в безпилотно състояние.
Финанси или „Сто патрона ще ти вкарам...
Община Пазарджик е действала като класически пример на финансова пирамида. За да демонстрира благополучие и стабилност тя е трупала нови и нови дългове. Според запознати общата сума на дълговете на Общината към доставчици, строителни фирми, транспорт, работни заплати и осигуровки е почти 100 милиона лева.
Бившият кмет е привиквал и принуждавал фирми и бизнесмени, които имат да получават пари от Общината още другата седмица да издадат фактури за вземанията си и да ги предявят. Целта била вследствие на заявените претенции Общината да се доведе до неплатежоспособност и служителите да не получат пари за Коледа, с което да възникне „спонтанно недоволство“ срещу Куленски и това да се използва за искане на оставката му.
Спорт или „Вземи парите и бягай“
Скоро някои треньори и състезатели във футбола и волейбола ще избягат с мръсна газ от Пазарджик. Причината не е в нежеланието на Куленски да има тези клубове. Напротив, като бивш волейболист и спортен човек той иска да развива всички спортове в общината, но и там има заложени мини. Причината е, че някои треньори и спортисти са получавали освен договорените официални заплати и други неофициални суми на ръка под масата, под форма на огромни „бонуси“ и за тях не са плащани данъци и осигуровки. Ако се окаже че тези бонуси са плащани с крадени пари, придобити по корупционни схеми и отклонени от Общината с цел да се осигури финансов комфорт на двата елитни клуба и техните управителни съвети, Куленски ще е принуден незабавно да спре тази практика. Това ще остави част от елитните треньори и състезатели без бонуси и те просто ще избягат, защото за тях Пазарджик не е нищо повече от банкомат.
Общински съвет или „Империята отвръща на удара“ Сериозни усилия ще се наложи да положи Куленски, за да получи подкрепа в новоизбрания Общински съвет.
Бившият кмет е ходил в партийната централа на ГЕРБ в София, целувал е ръка, падал е на колене и е обещавал, че ако не кмет, то ГЕРБ ще имат поне председател на съвета. Той е поел ангажимент да направи така, че областният председател на ГЕРБ Найден Шопов да бъде председател на Общинския съвет, а в съвета да формира мнозинство, с което да пречи на новия кмет. Целта била да замаже срама от загубата и да спечели отново доверието на Борисов. Именно Найден Шопов е един от хората, които бързо обърнаха палачинката в предишния Общински съвет и гласуваха покорно всичко, което им заповядваше местният феодал. Той беше и един от хората, които заблудиха Бойко Борисов да не издига самостоятелно кандидатура за кмет на Пазарджик от ГЕРБ, а да подкрепи „най-добрия кмет“.
Бившият градоначалник привиква един по един новоизбраните общински съветници в опит да си напазарува мнозинство от съветници и да спъва работата на Петър Куленски. Какво все пак трябва да направи новоизбраният кмет?
КМЕТ или „ГЛАДИАТОР“
Избрахме си нов кмет. Да, ще му трябва известно време, за да се огледа и да започне да прилага плановете си за промяна към по-добро.
Ще се справи ли?
Трябва да се справи!!!
Хиляди му гласувахме доверие и го избрахме с надежда да рестартира този умиращ град.
Нещата, които оттук нататък това младо и умно момче трябва да прави са няколко: да се бори като гладиатор за каузата Пазарджик, да докаже че не е кмет на ръководството на ПП, а обединител на всички пазарджиклии, да си изпълнява обещанията, заради които го избрахме, да не увеличава данъците и да спазва законите. Вярвам, че ще го направи.
А какво да прави с капаните, които му е заложил неговият предшественик?
Една българска поговорка дава мъдър отговор на този въпрос: „Който гроб копае, сам пада в него“.
Време е бившият кмет да се успокои, да осъзнае загубата и да я приеме с достойнство.
Време е да спре някои неща, защото те вредят на здравето му и на способността му да мисли трезво.
Ако беше поне малко джентълмен, точно бившият кмет трябваше да е първият, който да подаде ръка на Куленски и да му помага, за да работи той успешно за хората.
Така би направил човек, който обича хората, а не властта.
Ако беше джентълмен...
Благо СОЛОВ,
Вашият общински съветник
Кратък послеслов.
Прокуратура или „Спящата красавица“.
Няма да е неприлично ако прокуратурата все пак реши да се събуди и да извърши едно задълбочено и обективно разследване.
Така ще измие срама от лицето си и ще докаже на обществото, че не е подчинена на бившия кмет, а е самостоятелен и независим орган, който защитава обществения интерес и приказки за зависимост и подчинение са лишени от съдържание.
От друга страна, ако разследването е наистина обективно, то ще доведе до реални резултати.
Така една малка и симпатична, но добре организирана група от хора, сред които един самопровъзгласил се феодал, един негов заместник, двама директори на дирекции в Общината, двама ръководители на държавни служби, един директор на общинска фирма, една пухкава секретарка и поне една кметска любовница ще се насладят на заслужена почивка в места с хубава гледка.
Някои ще гледат към стадиона в Пазарджик, други към прекрасния сливенски балкан.
Събуди се, спяща красавице!
Прочетена 71946 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Chovek ot Pazard
13:02:55 - 11/11/2023

Ами новото човече някой да му каже че не става да си млад умен и красив само. Да си сложи негови експерти които да поемат юздите, ако няма си е негов проблем! Никой от администрация не е длъжен да му оправя бакиите след като той ще ги премахне при пръв удобен момент само да се стабилизира малко. Като иска да се прави на кмет ще си сърба попарата и ще почва от нула.

Добавил: ТеменуШка
13:05:03 - 11/11/2023

Вчера Гайдаров подаде оставка. Правеше се на щастлив и колегите го изпратиха, но много го е страх да не го разследват защото той подписваше и осигуряваше парите за всички схеми на Попов. По-голямата част от администрацията трепереше пред Попов, Забуртова и гимнастичката но всъщност ги мразеше, защото бяха зли и отмъстителни. Солов им знае мръсните тайни и има много точна информация от общински служители на по-ниски нива и ще започнат разследвания. От това го е страх най-много Гайдаров, но той беше само изпълнител. Голямото зло беше Забуртова, а гимнастичката имаше самочувствието че е собственик на общината. Успех на Куленски и дано промени нещата!

Добавил: Hahaaaaaaaaa
13:14:57 - 11/11/2023

Ама то не става само така господин Солов. Много е лесно да плюеш когато си в опозиция но сега е ваш ред да вършите работа. Сега ще се види кон боб яде ли. Никой за нищо не ви е длъжен. Плюехте по всички а сега очаквате от тях да съдействат? Не е ли малко лицемерно? Аз съм сигурен че новото кметче ще намери за 0 време да оправят бакиите. Все пак той се сприятели с хора експерти като Папазов, Боби захарчето и други които със сигурност искат много да работят здраво за общината а не да цоцат и да си оправят мизериите! Със сигурност и вие господин Солов сте един от тях. Сега ще осъзнаете че работата не е само да плюеш в фейсбук постове и ще разберете здраво. Най-лесно е да си опозиция винаги.

Добавил: НЕМОЖАЧИИИ
13:25:57 - 11/11/2023

Още не сте влезли в общината и почнахте да се оправдавате че някой друг щял да ви саботира, щял да ви сере в гащите и прочие. До коледа ще е заприличал на чернобил града с такива "бачкатори" като солов и папаза и наско шопов.

Гола водица сете

Добавил: До Хахаха
13:28:00 - 11/11/2023

Забуртова, личи ти когато пишеш тайни коментари. Все едни и същи номера, и злоба.

Нямаш представа колко се радвам, че вече няма да те виждам по коридорите, да влизаш при нас като у дома си и да ни заплашваш!

Дано в Сливенския затвор да бъдат мили с теб, както ти беше с нас!

Извинявай, но дори не ми е жал за теб, като знам колко злини причини на колеги само защото не ти изпълняваха мръсните поръчки и искаха да работят принципно и да спазват нормативната уредба.

Страница 1 от 10
Първа
Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg