On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Понеделник, 29/04/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето
Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия

Пълен текст на новината

14:19:54 - 01/10/2019
С промяна на модела на управление чрез провеждане на нормални търгове и конкурси, реална конкуренция и плащане навреме на фирмите изпълнителки, се ангажира кандидат кметът на ГЕРБ
Доверието към сегашната управа на Пазарджик липсва, констатира на днешната си първа пресконференция в предизборната кампания кандидатът за кмет на ГЕРБ инж. Иван Панайотов. Според него досегашното управление на общината е тежка безотговорност, защото е непростимо с парите от данъците на хората да захранваш един кръг приближени за сметка на пропадането на всички.
Иван Панайотов, заедно с кандидатите за съветници Найден Шопов и Евтим Янев, анализираха пред медиите финансовото състояние на община Пазарджик към настоящия момент. Видимата обща сума на дълговете е 38 млн. лв, от които 25.8 млн. по кредити, 4 млн. към доставчици, признати от общината, плюс 8 млн. лв. задължения съгласно Закона за управление на отпадъците. Кандидатът за кмет обаче изрази опасения, че реалната задлъжнялост може да се окаже значително по-висока, а в подкрепа на тази му теза Евтим Янев даде пример, че според Министерство на финансите неразплатените суми към бизнеса възлизат не на 4, а на 6.4 млн. лв. Тук причините са много - от ниска събираемост на данъците, таксите, наемите и концесионните вноски, до ежегодното неизпълнение на бюджета, продължи Иван Панайотов, като подчерта, че всяка година Община Пазарджик генерира между 2 и 4 млн. лв. дефицит, гласуван като актуализация в края на месец декември.
През 2007 година първия си мандат Тодор Попов започна със 7 млн. лв. излишък в бюджета, а за 11 години стават 38 млн. лв. минус, подчерта Панайотов и го обясни с лошото управление на парите. От думите му се разбра, че за същия период от 11 г. Общината е продала имоти за 42 млн. лв., за да се дойде до днес, когато вече няма почти какво да се продава на желаещи инвеститори. 80 млн. лв. са изхарчените собствени средства от 2007 до 2018 г. – по около 7 млн. на година, а срещу тази сума нищо съществено не е изградено, заяви Евтим Янев, уточнявайки, че има какво да се направи и по-отношение на усвояване на европейските средства. Техният размер за същия период, според него, е 227 млн. лв., от тях 180 са за строителство и 47 за проектиране или близо по 10 хил. лв. на семейство. Тук Янев посочи фрапиращи по думите му цифри през програмния период 2007-2014 като проект за с. Алеко Константиново и с. Главиница на стойност само на проекта 1.1 млн. лв., за селата Огняново и Хаджиево – 440 хил. лв., за с. Дебращица - 800 хил. лв., Паталеница – 940 хил.лв., Црънча – 770 хил. лв.
145 млн. лв. от средствата, усвоени от Община Пазарджик през трите последни мандата, са благодарение на правителството и ангажимента му за развиване на регионите и изграденото е по-скоро не заради кмета, а въпреки него и съветниците му, бе категоричен Иван Панайотов.
За да имаме доверието на централната власт трябва да е налице ясна политическа отговорност, а не криене зад странни коалиции. Имаме увереността на правителството и лично на премиера, че ще ни помагат, но само при условие, че си научим урока и променим философията и практиките на това управление. В основата на добрите отношения между централната и местната власт стои доверието. Доверието към сегашната управа на Пазарджик липсва. А ние можем да го постигнем”, резюмира Иван Панайотов.
В края на брифинга кандидатът за кмет на ГЕРБ посочи какви решения предлага за излизане от финансовата дупка. По думите му, основното е промяна на модела на управление, като се въведе строго спазване на правилата, стратегическо планиране с нормални търгове и конкурси, реална конкуренция, плащане навреме на фирмите изпълнители съгласно сключените договори. Той обеща да бъде направен пълен одит на финансовите средства в Община Пазарджик, последван от пълен анализ на публичните финанси и прилагането на оздравителен план за обръщане на негативните тенденции. Нашата цел е управление в полза на хората, а не кмета и обкръжението му, завърши инж. Иван Панайотов.
Купуването и продаването на гласове са престъпления!
Прочетена 28646 пъти

Коментари до момента

Няма намерени коментари

Добавяне на коментар

Тази новина не приема коментари

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg