On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Неделя, 19/05/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето
Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия

Пълен текст на новината

Категория: Мишена
14:34:43 - 03/06/2011
Снощи останах потресен от „Шоуто на Слави”. „Потресен” е най-точната дума, която максимално пълно описва душевното ми състояние, докато неразбиращо гледах и слушах как няколко уважавани от мен хора се правят на маймуни. Някак си не беше за вярване, че това са същите тези хора, които в поледните месеци намираха доста точни думи, описващи ситуацията у нас. И с право упрекваха огромната част от родните медии, че си затварят очите пред фактите и пишат само това, което се харесва на управляващите. Не мисля, че вече имат моралното право на съдници. Не и след това, което предложиха на аудиторията си вчера – миш-маш (от добро възпитание не използвам думата „бълвоч”) от разсъждения какъв не трябва да бъде българският президент (разбирай всички досега) и точно обратното – как трябва да изглежда, мисли, чувства и действа бъдещият глава на нацията (разбирай тяхната кандидатура). През цялото време на зле скалъпеното подгряване на публиката, която с мъдри разсъждения трябваше да бъде доведена до върховия момент – представянето на кандидата, останах с впечатление, че героите на спектакъла говорят някак си насила, трудно подбират думите и се опитват да бъдат оригинални с отдавна изтъркани фрази. С по-общите си приказки Иван Кулеков се опита да звучи малко по-дистанцирано от колегите си, но някак се сля с общия фалш. Много ми се иска да вярвам, че истинското лице на този силен отбор е песента „Нема такава държава”, а не трагикомичното представление, на което ни направиха свидетели вчера. Още по-тегава стана атмосферата, когато се разбра кой е кандидатът. Въпреки отделните подмятания в публичното пространство през последните месеци, че Слави ще подкрепи Меглена Кунева в президентската надпревара, все се надявах, че шоуменът и екипът му ще съхранят достойнството си, а – което е не по-малко важно – доверието на почитателите си. Може би просто не ми се искаше да вярвам, че един имот в софийска градинка е в състояние до такава степен да мотивира в определена посока водещ на предаване с аудитория от стотици хиляди души.
Не по-малко недоумение от цялостното поведение на екипа на „Шоуто на Слави” предизвика и името на кандидата за президент. В контекста на широко прокламираните от тях минути по-рано изисквания за надпартийност, необремененост и т. н., и т. н. Няма как да обоснова по-нататък несъстоятелността на твърденията на Слави Трифонов и компания, без да спомена съвсем библиографски и без какъвто и да е коментар няколко биографични данни за Меглена Кунева:
Меглена Щилянова Кунева е родена на 22 юни 1957 г. в София. Тя е дъщеря на известния буфосинхронист и киноактьор Щилиян Кунев (който като студент по право в СУ е бил изпратен в концлагера Белене заедно с баща си – юрист, завършил Сорбоната).
Омъжена е за финансиста Андрей Пръмов, син на секретаря (1962-1978) на ЦК на БКП Иван Пръмов, от когото има един син – Александър Пръмов. Етърва ѝ, Уляна Пръмова, е омъжена за другия син на Иван Пръмов – Климент. Тя е генерален директор на БНТ (2004-2010). През 1981 г. Кунева завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Защитава докторска дисертация през 1984 г. в областта на екологичното право. Има допълнителни квалификации в Хага и в университета „Джорджтаун”, Вашингтон. Известно време работи като журналист в БНР. От 1991 до 2001 г. работи в Министерския съвет на длъжности от правен експерт до директор на международната дирекция.
През юни 2001 г. е избрана за народен представител от листата на Национално движение Симеон Втори (НДСВ), но през август напуска парламента, тъй като е назначена за главен преговарящ на България по присъединяването към Европейския съюз и заместник-министър на външните работи.
На 29 май 2002 г. е избрана за първия български министър по европейските въпроси в правителството на Симеон Сакскобургготски. След изборите на 25 юни 2005 г. тя запазва своя пост на министър без портфейл по европейските въпроси и в правителството на Сергей Станишев.
През октомври 2006 г. Съветът на лидерите на политическите партии от тройната правителствена коалиция я предлага за първи еврокомисар от България. Кунева е официално номинирана за еврокомисар от Сергей Станишев.
На 22 януари 2007 г. Меглена Кунева полага тържествено клетва в качеството си на член на Европейската комисия, отговарящ за защитата на потребителите.
На 7 юни 2009 г. е избрана за евродепутат. Тя е № 1 в листата на НДСВ за тези избори.
През април 2010 г. Меглена Кунева става политически съветник на Сим Калас, вицепрезидент на Европейската комисия и еврокомисар по транспорта.
Оставям всичко написано в курсив без коментар. Но, колкото и да се взирам в кратката биографична справка на г-жа Кунева, някак си не успявам да видя надпартийност. Необремененост в смисъл на несвързаност с политическите процеси у нас през последните 10 години – също. Но Слави и екипът му явно са ги видели! Въпреки няколкото странни избора на сънародниците си, особено през последните десетина години, продължавам да бъда оптимист и да смятам, че по-голямата част от тях на предстоящите избори от всякакъв калибър ще бъдат малко по-внимателни. И няма да се подвеждат по „надпартийни” и „необременени” кандидатури, които в един момент се оказват болезнено свързани не просто с партии, а с политически кланове, кръгове и обръчи.
В нормалния свят, част от който все още, за съжаление, не сме, управлението на държавите на този етап става чрез партии. Разбира се, нещата съвсем не са съвършени. Но опитите да се заобиколи този основен демократичен принцип по правило водят до плачевни резултати. Не бива да забравяме, че и демокрацията съвсем не е съвършена, но засега нищо по-добро не е измислено!
Валентин Ненков
Прочетена 28987 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: pincher
15:13:31 - 03/06/2011

Аз също останах отвъртен и втората част с интервюто не го гледах.Между другото снощи в мое лице шоуто загуби завинаги един зрител.Пошлостта лъхаше отвсякъде.Тя няма да спечели,Трифонов и направи много,много лоша услуга.

Добавил: Адолф
15:52:10 - 03/06/2011

И аз останах потресен..Но общо взето Слави ме е загубил като симпатизант.....Даноне му се връзват хората..

Добавил: Chendov
19:17:32 - 03/06/2011

Аз бях потресен от простащината и чалгата в това предаваме още преди няколко години и от тогава не го гледам.

Добавил: pincher
06:55:17 - 04/06/2011

Акана комунистите, имащи бизнес по партийна линия, и техните наследници са навсякъде момко- в Президентство, в Министерски съвет, в медиите-национални и регионални, в всички държавни и местни структури. Кунева е предала вярата и идеите на рода си, та няма да предаде народа ли!? За мен е по-интересно кои ще са носещите пеша и. А "нема такава държава" ще си е хит още много петилетки

-въпрос на държавническо поведение и народопсихология. Виж един отвращаващ се крадец 3 коментара по долу

Добавил: избирател
15:47:15 - 04/06/2011

ХА- ХА -ХА , ама много се уплашихте от Меглена,бе! Има защо!!!

Страница 1 от 2
Първа
Предишна 1 2 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg