On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Неделя, 21/07/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!?

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
14:51:02 - 21/07/2022
Всяка грешка има и прошка.
Така са ме научили моите родители.
Гледах и се ядосвах на откачената идея да се наклепе фасадата на Младежкия дом в Пазарджик и красивата някога фасада да се покрие с графити, защото така му било „по-шаренко“ на кмета.
Казах на Попов, че това е грешка.
Отговори ми, че не съм архитект и не разбирам от цветове.
Викам си – добре, може и аз да греша. Цял живот с дизайн, цветове и форми се занимавам, но вярно, че не съм архитект.
Ще изчакам да видя крайния резултат.
Е, видях го.
И понеже като ръководител винаги съм бил екипен играч и обичам да изслушвам мнението на експерти и професионалисти, затова попитах какво мислят за „иновативното“ решение архитекти и художници. Отговорът беше като звучен шамар по бузата на администрацията на Тодор Попов – боядисването на фасадата на младежкия дом е АРХИТЕКТУРЕН ВАНДАЛИЗЪМ.
Добре де, викам си, може и Тошко да е сгрешил. Човешко е.
Той и без друго си има свои грижи.
Не е лесно да си кмет – от една страна го дърпат разследващи и прокурори и има ядове с правосъдието, от друга страна го дърпа скъпата му любов към спорта, от трета страна жадно зее празната общинска хазна и предстоящо ново увеличаване на такса смет, от четвърта страна го притиска растящото недоволство от управлението му и обезлюдяването на Пазарджик, което то донесе поради липса на инвестиции…сигурно и други професионални и човешки грижи има на главата… може да е забравил, че обеща да чуем мнението на професионалистите и ако боядисването е грешка, ще се поправи…
Хубаво, ама лятото минава, а с него минава и времето за ремонти.
Викам си - да взема да му помогна на Тошко да се сети и да оправим заедно това недоразумение, защото наистина не е хубаво да стои това мазало в центъра на хубавия ни град..
На миналото заседание на Общинския съвет внесох предложение фасадата да се почисти и ако няма възможност да се реновира, по примера на други градове, като Бургас например, поне да се възстанови в достолепния стар вид, като част от цялостен архитектурен ансамбъл.
Познайте какъв беше резултата?
Най-верните съветници на кмета скочиха като ужилени и дори не разрешиха точката да се обсъди, камо ли да задължим кмета да си оправи грешката, докато лятото и времето го позволяват.
И понеже ми писна лакеите на властта да се крият зад анонимността на общите си решения, ето ви имената на общинските съветници, на които лично да благодарите за иновативната фасада на Младежкия дом:
Тодор Тодоров
Венелина Георгиева
Иван Йорданов
Златко Митрев
Георги Коприщенов
Евгени Абаджиев
Борис Димитров
Антоан Николов
Арлин Антонов
Мари Кемчев
Разбира се, всичко това нямаше да се случи, ако не беше първоначалното решение на Тодор Попов да наклепе мрамора с боя.
За сега всички гузно мълчат по темата, колко хиляди е похарчила Общината за това „произведение на изкуството“, което всички вие сте платили от вашите данъци.
Иначе – за всяка грешка има прошка.
Стига човек да има смелостта да си я признае.
За сега такава липсва…
Благо СОЛОВ,
общински съветник
Прочетена 187252 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg