On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Четвъртък, 25/04/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето
НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик

Пълен текст на новината

Категория: Мишена
22:25:23 - 01/10/2021
Дали причината не е, че се страхуват да не осветлят поредната корупционна практика - този път на фалшивите сертификати, появила се сред местното лекарско съсловие
От 24 септември Министерството на здравеопазването (МЗ) започна да публикува в Единния информационен портал за COVID-19 данни за броя и процента на хората, които са с пълен ваксинационен цикъл от две дози, но въпреки това са се заразили, били са хоспитализирани или са починали. Такава откритост и прозрачност на информацията е неприсъща за родната бюрокрация, защото тя робува на максимата, че колкото повече от данните запазва за себе си, толкова ще е по-защитена от съкращаване и ще може да се възпроизвежда по-дълго време. За броени дни обаче след старта на публикуване на допълнителната информация се заформи сериозен скандал, защото се оказа, че у нас и заразените, и хоспитализираните, и починалите, които са били двукратно ваксинирани, са в пъти повече като проценти, отколкото в Западна Европа, Великобритания и САЩ. Причините за този роден феномен биха могли да са две. Първата би била, че не сме ползвали качествена ваксина, а втората, че в милата ни Родина се е заформила поредната далавера, за съжаление с дейното участие на част от положилото Хипократова клетва лекарско съсловие. С други думи, създала се е поредната ниша за далавери от рода на ТЕЛК и практикуваната от някои медици по-особена инвазивна кардиология… През последните няколко дни видни представители на научните медицински среди изразиха пред медиите категоричното си становище, че високите проценти на ваксинирани сред заразени, хоспитализирани и починали се дължат на масово ползване на фалшиви сертификати. Вече е сезирана и прокуратурата, а по информация от централни сайтове един лекар е разследван.
За мое учудване обаче, въпреки че, за да бъдат публикувани на централно ниво, горепосочените данни трябва да се изпратят в МЗ от регионалните РЗИ-та, в ежедневните справки на пазарджишката здравна инспекция до 28 септември подобна информация липсваше. Тогава изпратих на имейла им следните няколко реда:
“След като вече на централно ниво се публикуват данни за страната за броя и процента ваксинирани в обявените за заразени, хоспитализирани и починали с диагноза COVID - 19, не разбирам защо не подавате тази информация на регионално ниво. Моля ви да започнете да го правите максимално бързо, за да могат читателите да бъдат пълноценно информирани за ситуацията в това отношение в областта. В противен случай ще бъда принуден да задам въпросите си публично и да се обърна към МЗ”.
Единственият резултат от писанието ми, ако въобще то е причината, обаче беше, че в изпращаната информация в някои от дните се добавяше едно единствено изречение с приблизително следния текст: “Между починалите няма ваксинирани”. И нито дума за заразените и хоспитализираните. Защото нали всекидневно ни обясняват, че дори някой ваксиниран да се разболее, то болестта преминава съвсем леко. И следователно не е нужно да постъпва в болница!!! Да смятам ли аз обаче, че когато горецитираното изречение липсва, а починали с COVID-19 има, то те или част от тях са били ваксинирани???
И накрая, призовавм ръководството на РЗИ – Пазарджик да започне да изпраща до медиите данни, аналогични на тези, които се публикуват в Единния информационен портал. Защото в противен случай е съвсем нормално човек да си помисли, че не го прави, за да не лъснат подобни на средните за страната или дори по-високи от тях проценти. Тогава ще е съвсем ясно, че и в нашата област се е разпространила една друга зараза, по-страшна от тази с COVID-19. Заразата на поредната корупционна практика сред местното лекарско съсловие.
Валентин НЕНКОВ
Прочетена 36232 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg