On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Петък, 19/04/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“
НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
12:13:21 - 15/03/2020
„В предоставения отговор в писмо 14.02.2020 г. на кмета на община Пазарджик и сайта на община Пазарджик реално не се съдържа никаква конкретна информация за този обект“, се казва в отговора на омбудсмана на РБългария Диана Ковачева на жалбата до нея, придружена с протестна подписка от 94 живущи в блока на ул. „Пловдивска“, вх. 76, вх. 78, вх. 80, вх. 82, гр. Пазарджик. Същите са категорично против изграждане на автомивка с денонощен режим на работа върху общински терен, намиращ се под прозорците на жилищата им върху зелената площ между блока им и околовръстното шосе на Пазарджик. Според тях става въпрос за втора автомивка „Лимончето“, която, както и първата ще се разположи в общински имот. За случая „Виделина“ подробно писа, както и осветли казуса с първото „Лимонче“, намиращо се на паркинга до стадиона в Пазарджик.
По-нататък в отговора на Диана Ковачева се задават редица въпроси към общинска администрация. Процедирано ли е инвестиционно предложение на фирмата, за която няма данни в писмото на Общината и която е спечелила конкурса за поставяне на въпросната автомивката съгласно Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда, пита националният омбудсман. Запозната ли е заинтересуваната общественост по силата на тези разпоредби с данни за възложителя; описание на основните процеси, включващи съоръженията, в които се очаква да са налични опасни вещества; общата използвана площ; природните ресурси, предвидени за използване по време на строителството и експлоатацията, се казва още в отговора на Ковачева. Предвидено ли е водовземане за питейни, промишлени и други нужди - чрез обществено водоснабдяване (ВиК или друга мрежа) и/или водовземане или ползване на повърхностни води и/или подземни води и какви са необходимите количества вода, е следващият въпрос омбудсмана на РБългария.
И още: „Инвестиционното предложение свързано ли е с проектиране и изграждане на съоръжение за водовземане от подземни води по разрешителен режим на Басейнова Дирекция - Източнобеломорски район - град Пловдив и в този смисъл издавано ли е разрешително за водовземане от подземни води чрез ново водовземно съоръжение.
Какъв начин е предвиден за изхвърляне на твърди отпадъци (общински отпадъци) и използвана вода.
Какви са нормативите за отстояния за разполагане на автомивка от жилищен блок и на какво отстояние от блока на ул. „Пловдивска" номера 76, 78, 80, 82 ще е разположена автомивката“.
По-нататък в отговора на Диана Ковачева до протестиращите се подчертава, че съгласно разпоредбата на чл. 2, ал. 4 от Закона за администрацията, гражданите имат право на отговор на отправени от тях запитвания, молби, жалби, предложения и сигнали по въпроси, които представляват техен законен интерес.
С оглед на изложеното и на основание Закона за омбудсмана се обърнах към председателя на Общински съвет - Пазарджик, кмета на община Пазарджик, директора на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район" - Пловдив, директора на Регионална инспекция по околна среда и водите - Пазарджик за извършване на цялостна проверка на казуса с предстоящото изграждане на автомивката, пише Ковачева и добавя, че е настояла при констатиране на нарушения, да се предприемат действия за отстраняването им.
Изисках за резултатите от проверката и предприетите действия да бъдат уведомени омбудсманът и подателите на жалбата, пише в края на отговора на Диана Ковачева.
Прочетена 48592 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg