On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Вторник, 06/12/2022     e-mail: videlinabg@abv.bg
За откровените ЛЪЖИ на един съветник на Тодор Попов или докъде ДОПУСНАХМЕ да стигнат в НАГЛОСТТА си управниците ни За откровените ЛЪЖИ на един съветник на Тодор Попов или докъде ДОПУСНАХМЕ да стигнат в НАГЛОСТТА си управниците ни За откровените ЛЪЖИ на един съветник на Тодор Попов или докъде ДОПУСНАХМЕ да стигнат в НАГЛОСТТА си управниците ни За откровените ЛЪЖИ на един съветник на Тодор Попов или докъде ДОПУСНАХМЕ да стигнат в НАГЛОСТТА си управниците ни За откровените ЛЪЖИ на един съветник на Тодор Попов или докъде ДОПУСНАХМЕ да стигнат в НАГЛОСТТА си управниците ни За откровените ЛЪЖИ на един съветник на Тодор Попов или докъде ДОПУСНАХМЕ да стигнат в НАГЛОСТТА си управниците ни За откровените ЛЪЖИ на един съветник на Тодор Попов или докъде ДОПУСНАХМЕ да стигнат в НАГЛОСТТА си управниците ни За откровените ЛЪЖИ на един съветник на Тодор Попов или докъде ДОПУСНАХМЕ да стигнат в НАГЛОСТТА си управниците ни За откровените ЛЪЖИ на един съветник на Тодор Попов или докъде ДОПУСНАХМЕ да стигнат в НАГЛОСТТА си управниците ни

Пълен текст на новината

Категория: Мишена
22:41:51 - 02/07/2019
Преди година и нещо на един брифинг попитах така наречената отговорничка за спорта в общината Ренета Камберова какви са договорките между тях и бадминтонистките сестри Стоеви, за да се състезават те за Пазарджик. Разбира се, отговор по същество не последва, само уверението, че ще се допита до кмета Тодор Попов и ако той прецени, ще ми даде тази информация. Досега не го е направила, което означава, че Попов не е преценил, че трябва да даде публичност на харчовете от общинския бюджет за нечии прищевки. Защото едва ли на средностатистическия пазарджиклия му е особено важно на фланелките на двете момичета от Хасково, живеещи във Франция, да се мъдри надписът “Хебър” или каквото и да е друго, свързано с Пазарджик.
Сетих се за този случай, защото през последните дни от няколко места до мен достигна информация, че чисто новата ни звезда във волейбола, с която сме се сдобили за предстоящото първенство, ще струва на клуба близка до шестцифрена сума в евро за един сезон. Говоря за Валентин Братоев, който е един от отстранените от националния отбор на България за предстоящата олимпийска квалификация във Варна. И ако този клуб беше частен, финансиран от местни, пък и не само, безнесмени, не бих имал нищо против, дори и да му се плати десет и отгоре пъти повече. Но като знам, че отборът се издържа предимно от Община Пазарджик, някак си не го смятам за нормално! Защото тези пари ги плащаме ние, данъкоплатците, а не съм сигурен, че си заслужава! Затова питам: На кого е нужен отбор от наемници, които се сменят всяка година, за да се правят на пазарджишки волейболен състав? А в същото време не научавам нищо ново за състоянието на детско-юношеската школа в този спорт, камо ли нейни представители да са готвят за участие с мъжкия отбор на клуба!
Днес пък от пловдивски медии до мен достигна топновината, че лекарят на “Левски” София, Мариян Добрев, постигнал договорка с футболния “Хебър” и ще продължи професионалната си кариера в Пазарджик. Преди да опре до доктора на сините, старши треньорът Николай Митов привлече над 10 нови футболисти, като повечето от тях идват от елитни клубове! И това се прави в сезон, през който от хебърци ще се иска само да се утвърдят във Втора лига, т. e. да не изпаднат! Колко ще струва това на пазарджишките данъкоплатци обаче никой не казва. А кой ще плаща, май всички знаем!
Питам: Кому е нужно всичко това? И ще уточня: Защо се пилеят пари по този начин от кмета и ръководството на една Община, която е затънала до гуша в дългове? Но не само това! Защо се хвърлят пари за мимолетни удоволствия на няколко десетки и дори няколкостотин души, след като с всяка изминала година финансовото състояние на въпросната Община продължава да се влошава? Задълженията й само към банки и кредитни институции вече възлизат на 24 млн. лв. Присвоените и невърнати средства от държавния бюджет са над 5 млн. лв. Неплатените такси на държавата по Закона за управление на отпадъците са също над 5 млн. лв. и се увеличават с всеки месец. Колко са задълженията към фирми само един Бог знае, но със сигурност съвсем не са 3-4 млн. лв., колкото бяха посочени в бюджета на Общината за настоящата година, а много повече. Защото има много направени разходи, които не са фактурирани от дружествата контрагенти поради простата причина, че ще трябва да внесат данъците върху тях много преди да си получат парите!
В това да изведеш като приоритет спорта в развитието на Пазарджик няма лошо! Защото именно заниманието със спорт на децата и младежите ги отдалечава от дрогата, алкохола и някои лоши навици, които се придобиват на улицата. Винаги инвестициите в младите са били оправдани. Но само когато обхващат максимален кръг деца и подрастващи и не се използват от група индивиди за задоволяване на техни лични амбиции. И не се ползват за предизборна агитация с нелепите обещания за намалени данъци за семействата, ако техните наследници са записани в спортни клубове.
И накрая, дано струващата над милион и половина реконструкция на стадиона в Пазарджик, макар и без дренажна система, си заслужава поне част от вложените средства! Защото следващ ремонт скоро едва ли ще има.
Валентин НЕНКОВ
Прочетена 189156 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg