On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Сряда, 24/04/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето
НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
13:40:21 - 13/07/2016
Значителен скок на размерите на почти всички местни такси и услуги се предвижда във внесения в ОбС проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пазарджик. Проектът е публикуван на сайта на местния парламент.
В предложението, внесено от Тодор Попов, е записано, че сега действащата Наредба не отразява в достатъчна степен промените в законите и другите нормативни актове. Направени били необходимите анализи на разходите, имащи отношение към определяне размера на таксите, въз основа на които са определени някои нови цени на таксите за административни услуги при спазване принципите на ефективно разпределение на общински ресурси и възстановяване на пълните разходи на Общината по предоставяне на услугата. Същевременно щяло да се постигне по-голяма яснота и да се даде възможност на физическите и юридическите лица по-добре да се ориентират за услугите, които Общината предлага и таксите и цените, които се събират за тях.
Не е ясно дали до момента физическите и юридическите лица не са се ориентирали достатъчно добре в текстовете на действащата наредба, съвсем ясно е обаче, че новите размери на голяма част от цените на таксите и услугите са значително по-високи от сегашните.
Почти 50%-ов е скокът на таксите за преместваеми съоръжения за търговия, поставени върху общински терени, при които дейността се извършва на открито:
- за пешеходна зона “Център” – от 15.30 лв. на 21.40 лв.;
- за първа зона “Широк център” – от 11.60 лв. на 16.20 лв;
- за втора зона “Крайни квартали” – останалата част от града – от 8.60 лв. на 12.00 лв.
При павилиони, разположени в училища (вкл. до 10 м от училищната ограда) – от 4.00 лв. на 5.00 лв.
Малко по-скромни са увеличенията за ползване на места, върху които са организирани панаири, събори и празници, за поставяне на съоръжения за търговия се събира такса на кв.м. на ден, в размер на:
- за пешеходна зона “Център” – от 1.90 лв. на 2.70 лв.;
- първа зона “Широк център” – от 1.70 лв. на 2.40 лв.;
- втора зона “Крайни квартали” - останалата част от града - от 1.40 лв. на 2.00 лв.
Сравнително скромен е ръстът при преместваемите съоръжения за услуги, поставени върху общински терени, при които дейността се извършва на закрито. За тях вече ще се заплаща такса на кв.м на месец, в размер на:
- пешеходна зона “Център” – 8.00 лв. остава непроменена;
- първа зона “Широк център” – от 6.10 лв. на 6.70 лв.;
- втора зона “Крайни квартали” - останалата част от града – от 5.00 лв. на 6.00 лв.
Не е така обаче при ползването на общинските паркинги и „Синя зона”, където вече за час ще се плаща по 1.50 лв. при сегашните 1.20 лв. Желаещите да ползват месечен абонамент пък ще трябва да броят по 100 лв. вместо 80 лв.
Прочетена 102356 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg