On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Събота, 20/04/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“
НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
18:46:12 - 21/12/2014
Трендафил Величков
„Нека изчакаме 16 януари, тогава ще инспектирам на място построените от „Еко - хидро - 90” съоръжения в коритото на р. Марица при вливането в нея на р. Тополница и ще стане ясно как точно те функционират”. Това бе отговорът на обласгния управител на въпрос на „Виделина”, зададен на пресконференцията в петък от Трендафил Величков по повод обявяването на ресорите на двамата му заместници. Другият въпрос на „Виделина” наясно ли е губернаторът дали осигурените от Община Пазарджик 400 хил. лв. без ДДС за изграждане на въпросните съоръжения ще решат изцяо проблема или са само с временен характер, остана без отговор. Странното в случая е, че укрепителните мероприятия в коритото на Марица трябваше да бъдат финансирани от държавата, защото и помпената станция, и четирите застрашени кладенеца, са изградени върху държавна земя и именно кабинетът е този, който трябва да е наясно какво се случва там. Още повече, че през следващата година кметът Тодор Попов ще поиска вложените от Общината средства да бъдат възстановени от държавния фонд „Бедствия и аварии”. Ето защо, струва ни се, областният управител трябва да е заинтересован дали представляваното от него правителство в Пазарджик ще отпусне за целта 200 хил. лв., 400 хил. лв., 1 млн. лв. или 1.5 млн. лв. примерно!!! Още повече, че ако не той самият, то със сигурност представител на Областна администрация участва в работата на Общинския щаб за бедствия и аварии, вземащ решения във връзка с решащия се южен бряг на р. Марица при Помпена станция „Мокрище - Изток”.
Припомняме, че на заседанието си миналия вторник същият този щаб взе решение за удължаване на срока на частичното бедствено положение в община Пазарджик с още един месец или до 16 януари 2015 г. На същото заседание се отчете, че е отворен северният ръкав на р. Марица при вливането в нея на Тополница и коритото й е почистено от дънерите на падналите дървета в южния ръкав. Извършени били и насипни работи със земни маси вместо в предвидения първоначално обем от 9000 куб.м, на 15000 куб.м към момента, като част от тях високите води са отнесли и не е достигната необходимата кота и дължина на новите каменни предпазни буни.
Припомняме също, че изпълнител е „Еко - хидро - 90” ООД въз основа на сключен договор с Община Пазарджик на 25 ноември т.г. Стойността на възложената работа е 391 726.78 лв. без ДДС, а на изпълнителя вече е платен аванс от 200 хил. лв. също без ДДС. Предмет на поръчката е „Направа на просека за отбиване водите на р. Марица – западен участък от км 1+570 до км 1+730”.
Прочетена 2208 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg