On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Четвъртък, 28/03/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
17:29:24 - 12/01/2023
Уважаеми читатели, пиша това не за да се оплаквам, а да ви покажа къде се намира страната ни и в частност Пазарджик в момента. И да ви демонстрирам, че добрите стари практики от последните 30 години не само не се прекратяват, но и се засилват. Защото, когато нещо зло и порочно си отива, то най-много хапе и се бори за всеки допълнителен ден на управленското кормило, в който ще може да продължи да краде и да се прави на нещо, което не е и не е било никога. Но към фактите, които за някого може да се сторят незначителни, но ако се замисли ще разбере, че не е така.
“Виделина” – единствената медия в общината, която не тича след кмета Попов, за да отразява подвизите му, а си позволява да вади на бял свят далаверите в Общината, работи с 4 профила, с които споделя свои материали във фейсбук. От днес 3 от тях са блокирани без никакъв повод. Въпреки изразеното от нас недоумение пред модератора на социалната мрежа и искане да ни се обяснят причините, отговори не получаваме. Това е прецедент единствено относно броя на блокираните профили. От няколко години това блокиране е факт за част от профилите и на нас започна вече да не ни прави впечатление. До днес, когато си дадохме сметка, че ако ни блокират и четвъртия профил, на практика ще бъдем в голяма степен заглушени, защото, за съжаление хората загубиха навиците си да влизат директно в сайта ни, както беше до есента на 2015-та година, докогато не бяхме се изкушили да ползваме фейсбук, но въпреки това имахме висока посещаемост.
И, забележете, последователното блокиране започна няколко дни след материала ни, отразяващ великото посещение на Тодор Попов при папата. За да му представи грандиозната си идея да направи Градина на света в Пазарджик. Само че едва ли му е споделил, че за целта е наредил на избраното място за това богоугодно начинание да се изсекат около 100 дървета на възраст от под 1 до над 100 години.
Подобна беше реакцията срещу нас и при материалите ни за бившия кмет на Септември Марин Рачев, като след един от тях КП КОНПИ го отстрани от длъжност за конфликт на интереси поради особени взаимоотношения между него и фирма на майка му с управител негов първи братовчед. И ВАС потвърди отстраняването му. Това, че благодарните към Рачев септемврийци избраха на негово място за кмет съпругата му, а голямата част от останалите отидоха за гъби е част от българската народопсихология и не смятам да я коментирам тук.
Тук ще обясня как се получава блокирането на един профил. Събира се една групичка от няколко души около водача си, по правило в моите случаи слуга на някой общински кмет и започва да докладва всички наши материали, които види във фейсбук. Стигало се е до парадокси да бъдем блокирани за публикации, свързани с дейността, включително благотворителна, на училища в областта. Тук въпросът е защо след като има и хора във фирмата модератор, а не само роботи, които следят публикациите и коментарите, това се допуска??? Един от възможните отговори е ясен за всички.
Ще припомня още една атака срещу нас от януари 2020 г. веднага след като публикувахме материал, че съветникът Благо Солов е сезирал КП КОНПИ за конфликт на интереси при колегите му от Групата на Тодор Попов, Александър Иванов и Ренета Камберова. При тази атака от по-различен характер в продължение на часове никой не можеше да влезе в сайта ни и да прочете каквото и да било, публикувано в него. Ето как ни обясниха какво се е случило от дружеството, което ни предоставя за ползване домейн и хостинг, цитирам го дословно, защото материята ми е доста непозната: “Относно атаката - представлява изпращане на множество големи пакети (25 000 в секунда) с подменен IP адрес на изпращач, така че само пристигат върху сървъра и IP адреса на сайта, но без възможност да ги блокираме, тъй като на практика са с фалшив подател”.
Вижда се, че интернет пространството дава доста възможности да се правят мръсотии на някого, който ти пречи, опитвайки се да защити обществения интерес. За съжаление…
Затова накрая на този ми коментар призовавам още веднъж читателите ни: Търсете материалите директно на сайта ни. Тогава нито вие, нито ние ще бъдем зависими от хора, които явно са зависими от други хора, чийто интереси не съвпадат с нашите и вашите…
И ще завърша с това, с което започнах, но с малка по-различни думи: “Осата, когато умира, най много хапе”, като с това не влагам нищо спрямо животинката, а спрямо тези, които се олицетворяват с нея. Защото няма как досегашните практики в голяма степен да не бъдат премахнати в обозримо бъдеще. Крайно време е да престанем да бъдем най-корумпираната страна в ЕС, в която спазването на законността е на доста заден план. За да се опитате да ми повярвате, спомнете си, че само преди 100 години на жените в САЩ е било забранено да гласуват. Мога да дам още много примери в тази посока – нашенски и от целия свят, но мисля, че бях достатъчно изчерпателен.
Валентин НЕНКОВ
Прочетена 347552 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg