On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Вторник, 20/10/2020     e-mail: videlinabg@abv.bg
ВАЖНО за шофьорите: Автомобили с НАВЪРШИЛИ 10 г. газови бутилки ще бъдат ВРЪЩАНИ от технически преглед след 12 ноември ВАЖНО за шофьорите: Автомобили с НАВЪРШИЛИ 10 г. газови бутилки ще бъдат ВРЪЩАНИ от технически преглед след 12 ноември ВАЖНО за шофьорите: Автомобили с НАВЪРШИЛИ 10 г. газови бутилки ще бъдат ВРЪЩАНИ от технически преглед след 12 ноември ВАЖНО за шофьорите: Автомобили с НАВЪРШИЛИ 10 г. газови бутилки ще бъдат ВРЪЩАНИ от технически преглед след 12 ноември ВАЖНО за шофьорите: Автомобили с НАВЪРШИЛИ 10 г. газови бутилки ще бъдат ВРЪЩАНИ от технически преглед след 12 ноември ВАЖНО за шофьорите: Автомобили с НАВЪРШИЛИ 10 г. газови бутилки ще бъдат ВРЪЩАНИ от технически преглед след 12 ноември ВАЖНО за шофьорите: Автомобили с НАВЪРШИЛИ 10 г. газови бутилки ще бъдат ВРЪЩАНИ от технически преглед след 12 ноември ВАЖНО за шофьорите: Автомобили с НАВЪРШИЛИ 10 г. газови бутилки ще бъдат ВРЪЩАНИ от технически преглед след 12 ноември ВАЖНО за шофьорите: Автомобили с НАВЪРШИЛИ 10 г. газови бутилки ще бъдат ВРЪЩАНИ от технически преглед след 12 ноември
За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
19:04:38 - 10/01/2020
Едва вчера, на 9 януари, от Областна администрация - Пазарджик уведомили Община Лесичово за промените в транспортната схема, оставили над 100 деца без възможност да отидат на училище
С промените в областната транспортна схема от началото на годината на практика едно село от нашата община Лесичово остана изолирано от света, тъй като до него не достига междуселищен автобус, съобщи за „Виделина“ зам.-кметът Веселина Милкова. Тя уточни, че става въпрос за с. Боримечково, което към момента наброява 560 души, а 55 деца ежедневно трябва да бъдат превозвани до училищата им в Калугерово и Пазарджик. По думите й проблемът не са единствено учащите, но и невъзможността работещите извън селото да ползват обществен транспорт, както и пълното изолиране на всички останали негови жители.
Не беше нормално да научим за орязаните курсове в общината едва на 2 януари от самите деца и родителите им, които дойдоха в кметството да ни уведомят за това, продължи Милкова. Длъжни бяха от Община Пазарджик и Областна администрация да ни съобщят значително по-рано, когато вече е било ясно, че „Юнион Ивкони“ ще остави само две линии в контурите на община Лесичово – тези между Пазарджик и Лесичово и Пазарджик – Церово. Нещо повече, официалното уведомление от Областна администрация за новото разписание пристигнало при тях едва вчера – 9 януари.
В началото на следващата седмица имаме уверенията на министър Красимир Вълчев, че ще получим втори училищен автобус, каза още Милкова и уточни, че с него ще се реши транспортирането на децата до 10-ти клас включително към средищното училище в Калугерово. Остава обаче нерешен въпросът как ще достигат до Пазарджик тези от 11 и 12 клас, както и проблемът на Боримечково. Според зам.-кмета регламентите за превоза на ученици не позволява на децата от 11 и 12 клас да ползват двата училищни автобуса. В края на краищата Веселина Милкова остава умерен оптимист, че в рамките на разумен срок Община Лесичово ще успее да си избере обществен превозвач. Фактът, че „Юнион Ивкони“ запазва доходоносните си курсове, обаче още повече затруднява положителната развръзка на сериозния за общината транспортен проблем.
Припомняме, че на 8 януари стана ясно, че 527 са засегнатите деца от всички класове на територията на общините Лесичово, Пазарджик и Септември след промяната на схемата на движение на междуградските автобуси по решение на Община Пазарджик. Това са селата Лесичово, Боримечково, Калугерово, Динката, Добровница, Пищигово, Черногорово, Хаджиево, Ковачево, Лозен, Огняново, Синитово, Ивайло, Априлци, Сбор, Юнаците, Звъничево, Братаница, Карабунар, съобщи шефката на РУ на МОН Валентина Кайтазова. Проблемът за голямата част с децата е ранното тръгване от съответното село – около 6:00 часа и късното прибиране на автобуса от Пазарджик – около 18:00 часа, каза още Кайтазова и добави, че това ще принуди децата с часове да чакат в града прибирането си и да отиват прекалено рано за училище. Тя обясни, че от Лесичово ще тръгне училищен автобус, а всички останали такива ще правят по два курса дневно вместо по един, за да могат поне най-малките ученици – от I до IV клас да бъдат обезпечени с навременен превоз.
Решението за промените на курсовете на междуградския превозвач „Юнион Ивкони“ е било взето още в последните работни дни на миналата година, но и до понеделник нито кметовете на села в общината, нито тези на съседни общини са били официално уведомени. Община Пазарджик продължавада няма официално становище с изключение на думите на Петров пред директорите, че проблемът не бил толкова голям. Становище на Областна администрация също няма.
Прочетена 17085 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg