On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Петък, 29/03/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
12:45:32 - 03/01/2023
Пловдивският апелативен съд остави в ареста трети обвиняем, за който прокуратурата в Пазарджик твърди, че е участник в организирана престъпна група (ОПГ) за документни престъпления против данъчната система на Република България, съобщават от пресцентъра на съда.
Срещу управителя на няколко търговски фирми А.У. на 19.12.2022 г. са повдигнати две обвинения. Първото е за участие в организирана престъпна група, създадена с цел да извършва пране на пари, която е действала през периода от януари 2020 г. до 5.12.2022 г. Второто обвинение е за използване на документи с невярно съдържание за търговия с гъби и трюфели, чрез които документи е получил от държавния бюджет парични суми в големи размери, като това е станало през периода от април 2021 г. до октомври 2021 г. За първото обвинение Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години, а за второто – от 3 до 8 години.
Апелативните съдии прецениха, че от разпитите на свидетели и веществените доказателства и документи, събрани в 26 тома, правилно първоинстанционният Окръжен съд – Пазарджик е приел, че има данни за наличие на обосновано подозрение за съпричастност на А. У. към обвиненията, които са му повдигнати. Относно довода на защитата за влошено здравословно състояние на обвиняемия, съдът смята, че естеството му е такова, че то само по себе си не може да е основание за промяна на мярката за неотклонение в по-лека. От друга страна, съществува реална опасност при мярка, различна от „задържане под стража“, А. У. да извърши престъпление, като това произтича от тежестта на повдигнатите обвинения, както и от факта, че обвиняемият е бил осъждан 13 пъти досега.
Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.
Припомняме, че Апелативен съд – Пловдив потвърди през декември миналата година определение на Пазарджишкия окръжен съд, с което бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже, обвинени за участие в организирана престъпна група и пране на пари, съобщават от съда.
След като се запознаха с материалите по делото и изслушаха страните, апелативните съдии приеха, че има достатъчно доказателства, за да се обоснове предположение за съпричастност на В. Д. и И. Л., за повдигнатото им обвинение за това, че в периода от месец януари 2022 г. до 05.12.2022 г. в гр. Пазарджик са участвали в организирана престъпна група, създадена за извършване на престъпления против данъчната и финансова системи при търговия с трюфели и гъби в страната.
Според съда, второто обвинение за пране на пари, което е повдигнато срещу двамата обвиняеми, е некоректно и не се подкрепя от доказателствата по делото, но обосноваността на първото е достатъчна за задържането им под стража. Има опасност при по-лека мярка за неотклонение, за която настояваха адвокатите на В. Д. и И. Л., всеки от двамата да извърши престъпление във връзка с оказване на въздействие на свидетели, на чиито показания се основава повдигнатото им обвинение. Част от свидетелите са зависими от обвиняемите, тъй като последните са техни работодатели, се твърди в прессъобщението на Апелативен съд - Пловдив.
Прочетена 1992 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: nikoii
08:36:58 - 04/01/2023

Атанас Учкунов е стар бушон на чиче Гоше Грозданов-БОП-а. То е ясна тази ДДС-арска схема от години. Очаква се да видим ще стигнват ли до върховете й или само бушоните ще разследват? htt ps://bird.bg/truffes-lulchev/

Добавил: Дознател
14:56:10 - 04/01/2023

АПАРТАМЕНТИ ДЖИПОВЕ луксозен живот ама като си навързан с прокурори съдии полицаи гърмят само бушоните и ти винаги си добрият чичо Гоше неосъждан и примерен гражданин

Страница 1 от 1
Първа
Предишна 1 Следваща
Последна

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg