On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Неделя, 21/07/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!?

Пълен текст на новината

Категория: Мишена
18:09:50 - 25/11/2022
Случайно попаднах на коментар в социалните мрежи на съветник от групата “Новото време” в ОбС - Пазарджик, създадена да обслужва интересите на кмета Тодор Попов и не само, в който се споменава и името на “Виделина” като, цитирам, “медия, известна с фалшивите си новини”. Става дума за обичащия да се снима с избити от него за удоволствие животинки Евгени Абаджиев. Коментарът на Абаджиев визира публикация във “Виделина”, предоставена ни от колегата му Атанас Шопов, в която се уведомява населението на Пазарджик и общината за намерението на хората на Попов в Общинския съвет да дадат зелена светлина на намерението на техния шеф да се продаде имот от над 800 дка в землището на с. Гелеменово в местността Бабина гора. Според автора на материала “Тодор Попов праща над 800 дка гора под секирата” Атанас Шопов (който всeки може да прочете в червеното каре под главата на “Виделина”), тази сделка ще доведе неминуемо до изсичането на съществуващата във въпросния имот гора.
Преди да продължа с отговора си на ловеца – съветник, за да не бъда обвинен, че вадя от контекста на написаното от него отделни фрази, ще публикувам целия му текст:
“Евгени Абаджиев
Виделина е медия, известна с фалшивите си новини. Това е поредната партенка, целяща да злепостави кмета и съветниците. За всички, които не са наясно, Бабина гора няма да се продава. Може и да и имало подобни идеи. В крайна сметка те са обсъдени и е взето правилното решение, да не се продава Бабина гора. Защото и кмета Попов и съветниците се съобразяват с обществения интерес и взимат правилни решения. Другото са лъжи и клевети. А замесването на моята личност в тази лъжа предизвиква в мен и колегите ми ловци само смях...”
Предполагам на всички вече е известно, че по принцип управляващите от всякакъв калибър – държавен или общински, обявяват за фалшиви всички изнесени в медиите факти, които разкриват неща за нелицеприятни техни действия. Но докато на местна почва Тодор Попов приема видимо спокойно подобни публикации, неговият обслужващ персонал проявява известна нервност, може би защото разбира, че краят наближава. Само че добре е да не лъжат толкова елементарно точно тези, които с приетите от тях решения оставиха Общината без собственост, при това предлагайки я в немалко случаи на меко казано странни цени и заробвайки я с огромни дългове. Хората все пак не са толкова глупави, колкото те си мислят. И много други неща мога да добавя за стила на работа на сегашното мнозинство, но в момента нямам време за губене, за да се разпростирам. Тези, които следят “Виделина”, добре знаят за изнесените от нея факти за смехотворно спечелени конкурси от фирми с неизпълними оферти, за пречещи на видни строители риби, раци и други морски твари да градят мостове за никъде, за направа на буни на двойни и отгоре цени и т. н и т. н.
Сега обаче ще мина конкретно на случая “Абаджиев”, като няма как да не изразя учудване, че той ЛЪЖЕ за неща, които лесно може да бъдат проверени… Но явно желанието му да защити “шефа” е замъглило трезвата му преценка за реалността. Както вероятно и при вземането на решения в ОбС, които възбуждат справедливи подозрения за нещо нечистоплътно.
А сега фактите: Представям факсимиле от частта на първоначалния дневен ред за заседанието на съветниците от 24 ноември, на което чудесно се вижда точка 14, предвиждаща продажбата на Бабина гора. Интересно, че нещо, което според Абаджиев е битувало само като идея, цитирам “Може и да и имало подобни идеи”, е било включено от първия между равни Хари Харалампиев в дневен ред, който предстои да се обсъди и евентуално приеме. Казвам това само от уважение към институцията Общински съвет, защото в работата на мнозинството на Попов терминът “обсъди” не съществува. То просто приема, като в повечето случаи голямата част от него не е наясно дори какво точно гласува. Но ако действително Харалампиев е започнал да предлага на колегите си да приемат решения по предложения на идейно ниво, нещата в нашата община наистина са отишли далеч напред в бъдещето и дори и да тръгнем назад (не, че има накъде повече ), нямаме стигане…
Ето и факсимилета на предложението, направено от Тодор Попов и проекта за решение, предложен от Хари Харалампиев, от които става КРИСТАЛНО ЯСНО, че съветниците трябва да одобрят “продажба чрез публичен търг с тайно наддаване на имот, частна общинска собственост, находящ се в с. Гелеменово, общ. Пазарджик.” И по-нататък: “адрес на поземления имот: с. Гелеменово, местност БАБИНА ГОРА с площ 803 228 кв. м…”
След тези оповестени чрез документи факти всички по-нататъшни приказки на ловеца – съветник Абаджиев за фалшиви новини, правилни решения, злепоставяне на кмета и съветниците са въздух под налягане. А истински виц в краткото, но затова пък лъжливо негово изявление е твърдението му, цитирам: “Защото и кмета Попов и съветниците се съобразяват с обществения интерес и взимат правилни решения”. Да приемем обаче, че човекът има чувство за хумор!
Валентин НЕНКОВ
Прочетена 88175 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Соня Веселинова
18:39:12 - 25/11/2022

Евгени Абаджиев много се промени, след като захапа кокала на властта. Жалко.

Добавил: Демократ
20:07:02 - 25/11/2022

Евгени Абаджиев не беше ли демократ през 1989-та година ?

Тогава логично е да се попитаме какво прави един човек, който се е борил против диктатурата на Тодор Живков, при един нов диктатор като Тодор Попов???

Какво го е накарало да промени възгледите си за демокрация и критичното си отношение си към диктаторите ???

Или правилния въпрос не е какво а колко????

Много разочароващо!!!

Добавил: Pazardjikliya
20:37:24 - 25/11/2022

Евгени Абаджиев е един плазмодий и нагаждач.Той е откъдето духа вятъра -натам и според силните на деня.Лъжец и професионален измамник.

Добавил: Цветовете на дъг
20:55:06 - 25/11/2022

Евгени, известен в нашите среди, като нежната Женя, как го допуснахте вие пазарджиклии да ви стане съветник. Тя душата му е нежна , и затова няма как да не изпълнява желанията на неговия патрон Попов. Няма за какво да се обяснява тук . Познаваме си те Женя!

Добавил: Георгиев
21:05:32 - 25/11/2022

Коментарът е заличен заради нецензурното му съдържание.

Страница 1 от 3
Първа
Предишна 1 2 3 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg