On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Събота, 20/04/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“
НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик

Пълен текст на новината

Категория: Мишена
11:40:35 - 30/09/2022
Най-малко 10 пъти чухме в сряда вечерта от водещата Мария Цънцарова по bTV, че с появата на Кирил Петков на така наречения заключителен предизборен дебат по частната телевизия лидерът на “Продължаваме Промяната” е нарушил правилата. Същото повториха по няколко пъти представителите на ГЕРБ на въпросния дебат Томислав Дончев и Деница Сачева, като не стана ясно дали с идването си в студиото Дончев също не е нарушил правилата. Само че Цънцарова така се беше захласнала да укорява Кирил Петков, че изобщо не си направи труда да отговори на въпроса му какво е правил Дончев в студиото.
Стана ми доста интересно от нескритата пристрастеност на журналистката и затова я каня да дойде в Пазарджик и Септември, за да разбере какво наистина означава нарушаване на правилата. Всъщност това е много меко казано, нека дойде, за да се увери с очите си как едно кметско семейство – Марин и Васка Рачеви, от осъден за данъчни престъпления и подсъдим за злоупотреби с общинско имущество бивш кмет, съпругата му – настоящ кмет, за която съдията по делото срещу Рачев в Пазарджик заяви, че тя е съизвършител и кандидат – депутатът и бивш областен управител от ГЕРБ Стефан Мирев, грубо потъпкват правилата и на практика се подиграват с държавността. И как и на местно, и на централно ниво в партията на Борисов си мълчат, вероятно защото за тях е много по-важен всеки глас, придобит дори по нечистоплътен начин, от спазването на законността в държавата ни.
А наглостта на семейство Рачеви и Мирев премина всякакви граници с неподчинението на кметицата и на второто решение на РИК – Пазарджик да свалят билбордовете с Рачева, Мирев и няколко селски първенци от община Септември, с които се указва на избирателите да подкрепят кандидата на ГЕРБ на предстоящия на 2 октомври парламентарен вот. От председателя на РИК – Пазарджик, Антони Върбев – също от ГЕРБ, обаче вчера научих, че бащата на най-близкия до кметското семейство общински съветник Йордан Кръстев, Александър, е обжалвал пред ВАС и решението на ЦИК. В което ясно беше написано, че той няма правен интерес да го прави. Същото ще направи и ВАС, просто защото няма какво друго да реши. Само че целта ще е изпълнена – билбордовете остават до края на кампанията.
Впрочем този подход с протакането не е чужд на кметското семейство. Само един пример – наказателното дело в Специализирания съд за злоупотреба с общински средства срещу Марин Рачев, бившия му зам.-кмет Явор Митев, Станой Милов – инвеститорски контрол в Общината и Ангел Бончев – общински служител, което след закриването му се прехвърля в Софийски градски съд, започва през 2019 г. и до момента са проведени 2-3 пълноценни заседания по него, защото почти всички подсъдими, а някои и по два пъти, се изредиха да боледуват…
Но да се върнем на последното шоу, подготвено от Рачеви. След първото решение на РИК – Пазарджик за сваляне на билбордовете, взето на 12 септември последваха неговото обжалване осем дни по-късно – на 20 септември, от въпросния Александър Кръстев и потвърждаването му от ЦИК още на следващия ден – 21 септември. Всъщност, забележете, не обжалват заинтересованите Рачева и Мирев, защото са съвсем наясно, че няма как да спечелят, обжалва бащата на общинския съветник Йордан Кръстев, за когото също има решение на РИК - Пазарджик за незаконна агитация в полза на ГЕРБ. И на когото не е написан акт, защото според Върбев, в тридневния срок за издаването му не успели да му открият личните данни…
Какво се случва с издадените актове на Васка Рачева и Стефан Мирев. Тук веселбата е дори още по-голяма. Изпратени са до общинските администрации в Септември и Панагюрище, осведоми ме Антони Върбев. Само че този за Рачева бил пренасочен към дома й и там е приет от непозната жена. По този начин не е възможно областният управител да напише наказателно постановление на кметицата. Аналогична е ситуацията и в Панагюрище с кмет също от ГЕРБ. Там не са успели да намерят амбициозния кандидат депутат Стефан Мирев и от Общината връщат на РИК – Пазарджик акта като невръчен… Слава Богу, че Избирателният кодекс е предвидил и друга възможност, освен издирването на провинилите се, за да им бъдат връчени актовете – публикуването на същите на страницата на РИК – Пазарджик и поставянето им на таблото на Община Пазарджик. Това вече е направено и на 3 октомври двата акта ще бъдат връчени на областния управител Трендафил Величков, за да им напише, ако прецени, наказателните постановления, които трябва да са между 2 и 5 хил. лв. на човек.
В заключение ще подчертая нещо, което за мен е от първостепенна важност. Не оставането на билбордовете за последните няколко дни на предизборната кампания беше най-важното за семейство Рачеви. Те си имат достатъчно други начини да стимулират избирателите да отидат до урните и да пуснат правилно попълнената бюлетина. Целта е да се покаже на народонаселението на Септември, че в тази община става това, което те решат. А правилата и законите са на второ място. И за 7-те си години управление го постигат не без помощта на някои държавни институции. Което е жалко! Не по-малко жалко е, че цирковете им от настоящата предизборна кампания станаха факт благодарение и на мълчаливото одобрение на една политическа сила, която отново се готви да управлява страната. А нейни представители говорят по медиите как трябва да се спазват правилата в държавата…
Валентин НЕНКОВ
Прочетена 178270 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Дедо Шишарко
11:55:57 - 30/09/2022

Какво излиза,че някакви малоумници-наглеци показват среден пръст в буквалния смисъл на цялото общество ли?!В нашата област няма ли ОДМВР (която лови кокошкарите, а изявените наглеци-не!),Районна прокуратура,Областна администрация?!А Мирев,ако има поне малко морал,нека се оттегли от изборите-все още не е късно!

Добавил: питанка
12:48:04 - 30/09/2022

Понеже статия за срещата на предприемачите с БСП водача Стойнев не према коментари.Искам да попитам за "ГОЛЕМИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ"в лицето на Димитър Събев и Христо Димов какви "ПРЕДПРИЕМАЧИ" са ?????Събев голямо предприемачество и бизнес развива - да прилъже някой да му направи гражданса отговорност или някое автокаска , та да вземе два лева!!!А господина Димов с НИЩО.

Както тези са нагли да се наричат "ПРЕДПРИЕМАЧИ" - защо и септемврийската кметица и кандидат депутат да не са такива!!??!!

Добавил: Бате Гойко
12:51:27 - 30/09/2022

Чудя се и се мая,не мога да си обясня КАК по принцип едни ниско интелигентни индивиди могат да се еВават с цялото общество?!

Добавил: Драги зрители
08:48:16 - 01/10/2022

Не разбрахте ли че няма правила в тая Кочина?

Страница 1 от 1
Първа
Предишна 1 Следваща
Последна

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg