On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Събота, 27/11/2021     e-mail: videlinabg@abv.bg
АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната
Инж. Валентин Ненков в “ЕвроДикоф”: НЕДОПУСТИМО е МОСВ да изисква от фирми с кладенци НЕ за питейно-битово водоснабдяване да ПРАВЯТ анализи на водата в тях за 1 600 лв. Инж. Валентин Ненков в “ЕвроДикоф”: НЕДОПУСТИМО е МОСВ да изисква от фирми с кладенци НЕ за питейно-битово водоснабдяване да ПРАВЯТ анализи на водата в тях за 1 600 лв. Инж. Валентин Ненков в “ЕвроДикоф”: НЕДОПУСТИМО е МОСВ да изисква от фирми с кладенци НЕ за питейно-битово водоснабдяване да ПРАВЯТ анализи на водата в тях за 1 600 лв. Инж. Валентин Ненков в “ЕвроДикоф”: НЕДОПУСТИМО е МОСВ да изисква от фирми с кладенци НЕ за питейно-битово водоснабдяване да ПРАВЯТ анализи на водата в тях за 1 600 лв. Инж. Валентин Ненков в “ЕвроДикоф”: НЕДОПУСТИМО е МОСВ да изисква от фирми с кладенци НЕ за питейно-битово водоснабдяване да ПРАВЯТ анализи на водата в тях за 1 600 лв. Инж. Валентин Ненков в “ЕвроДикоф”: НЕДОПУСТИМО е МОСВ да изисква от фирми с кладенци НЕ за питейно-битово водоснабдяване да ПРАВЯТ анализи на водата в тях за 1 600 лв. Инж. Валентин Ненков в “ЕвроДикоф”: НЕДОПУСТИМО е МОСВ да изисква от фирми с кладенци НЕ за питейно-битово водоснабдяване да ПРАВЯТ анализи на водата в тях за 1 600 лв. Инж. Валентин Ненков в “ЕвроДикоф”: НЕДОПУСТИМО е МОСВ да изисква от фирми с кладенци НЕ за питейно-битово водоснабдяване да ПРАВЯТ анализи на водата в тях за 1 600 лв. Инж. Валентин Ненков в “ЕвроДикоф”: НЕДОПУСТИМО е МОСВ да изисква от фирми с кладенци НЕ за питейно-битово водоснабдяване да ПРАВЯТ анализи на водата в тях за 1 600 лв.

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
16:35:12 - 14/04/2021
Допълнителното заключение на съдебно - техническата експертиза по делото на "Биовет" срещу Златка Цвеева за миризмите и замърсяването на въздуха над Пещера, изготвено от химика Милчо Кендеров и еколога Соня Владимирова, е некомпетентно, обяви в съда днес адвокатът от защитата Иглика Мишева. Според нея, не е отговорено по същество на важна част от поставените на предишното съдебно заседание въпроси. Съдия Иванка Илинова прие въпросното заключение, но преди това също изрази недоволство от съдържанието му. Все пак стана ясно, че от септември 2017 до август 2019 г. в РИОСВ - Пазарджик са подадени шест сигнала на зеления телефон на екоинспекцията за миризми на територията на град Пещера с източник "Биовет", но при нито една проверка такива не са констатирани. Не се разбра обаче какъв е времевият интервал от получаването на сигналите до извършването на проверките, отбеляза защитата, а по думите на Милчо Кендеров в отговор на въпроси на съда се разбра, че е възможно миризмите да се разсеят през това време. Вещото лице дори започна да обяснява на една от адвокатките на "Биовет" нещо за въпросните миризми, използвайки точно тази терминология, но бързо беше прекъснато първо от самата адвокатка, а след това и от съда с аргументите, че свидетелства. Разбра се още, че през 2017, 2018 и 2019 г. на територията на град Пещера не са извършвани емисионни измервания.
От днешното съдебно заседание отсъстваше по неизвестни причини вещото лице Златина Попова, която трябваше да изготви и внесе съдебно - медицинска експертиза за смъртността от онкологични заболявания в град Пещера през периода 2015 - 2019 г. От представена от нея информация в съда през януари т. г. само за 2019 г., сред жителите на града смъртността е значително по-висока в сравнение с тази в община Пещера, област Пазарджик и страната. От същата ставаше ясно, че починалите в гр. Пещера през 2019 г. – 42-ма души, са 20.6% от всички починали за същия период – 218. В залата вещото лице коригира надолу процента на 19.3, като в същото време броят на починалите остана същия. Въпросното експертно заключение обаче не беше прието от съдия Иванка Илинова, тъй като е само за 2019 г., а периодът обхваща 2015 – 2019 г. Затова ще се наложи Златина Попова да го преработи и доразвие, след което отново да го внесе в съдебна зала, нещо, което не беше направено на днешното заседание на съда.
След справка тогава в предоставените на съда от РЗИ – Пазарджик и Министерство на здравеопазването данни за заболели и починали в община Пещера, област Пазарджик и страната като цяло по двете дела срещу Златка Цвеева, картината за 2019 г. изглежда така: за община Пещера процентът е 18, а за област Пазарджик и страната – по 16.9%. Като се направи съпоставка става ясно, че в гр. Пещера всеки пети е умирал от злокачествено заболяване, докато за област Пазарджик и страната такава съдба е сполетявала един на 6 души.
На следващото съдебно заседание през месец май се очаква да бъде разпитан и свидетел, призован от "Биовет" във връзка с антидатиран документ, представен като доказателствен материал от адвокатите на дружеството.
Припомняме, че „Биовет“ заведе срещу Златка Цвеева иск за нанесени неимуществени вреди на дружеството от участието й в репортаж на БНР на 21 януари 2020 г. Фирмата търси от нея 100 хил. лв. обезщетение, паралелно свързаната с „Биовет“, „Грийнбърн“, водеше дело с аналогична искова молба за 50 хил. лв. По второто дело обаче съдия Елеонора Серафимова вече се произнесе в полза на Цвеева и се очаква да стане ядно дали "Грийнбърн" ще обжалва пред по-висока инстанция.
Прочетена 2899 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Славчо
16:48:39 - 14/04/2021

Арогантността на тая изрусена лелка, дето драпа към Парламента няма край.

Всички си я знаем колко малко струва. Младенов знае най-добре.

Добавил: От Пещера
17:00:59 - 14/04/2021

Славчо, изберете си,Десито.Вече е безработна

Добавил: Валентин Ненков
17:07:49 - 14/04/2021

До Славчо: Златка Цвеева, ако визирате нея в злобното си изказване, отдавна е доказала колко струва, за разлика от теб - плъхът, криещ се зад фалшиво име. Малко хора са в състояние да вдигнат на крака един полузаспал град. И да кажат истината в очите на всички със собственото си лице. А извиращата мръсотия по неин адрес от такива като теб само доказва правотата й. Жалък си, както всъщност и всички слуги на силните на деня. Само че нещата се променят и може скоро да ти се наложи да си търсиш нови господари. Но ти това го умееш, нали...

Добавил: Пещерец
20:37:31 - 14/04/2021

Защо се нападате така грозно? Няма нищо лошо, че госпожата закърпваше по едно време доста хора в Пещера. После се сети как се изкарват парички и се закачи за всеки проблем в Пещера с надежда да излезе от котърката с борчовете. “Оправно” момиче.

Дано скоро да се научи да не се държи като провинциална недорасла пубертетка. Ако иска да управлява, трябва да смени малко козината. Докато я разберат, един мандат ще е минал.

Добавил: От Пещера
21:31:51 - 14/04/2021

Само Деси.

Страница 1 от 2
Първа
Предишна 1 2 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg