On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Петък, 29/03/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
18:48:11 - 02/04/2020
От публикуваните показатели на интернет страницата на Министерството на финансите (МФ) за четвъртото тримесечие на 2019 г. се вижда, че Община Септември е във фактически фалит и това се е случило през мандата на управлението си от 2015 до 2019 година по време на кмета Марин Рачев. Тя не изпълнявала и поетото споразумение с държавата за финансово оздравяване.
Поетите ангажименти от Община Септември за разходи по бюджета й за 2018 и 2019 са 30 милиона лева. Просроченият общински дълг към края на 2019 г. е над 6.5 милиона, а към края на 2015 година е бил само 1.5 милиона. Неразплатените задълженията за разходи по бюджета на Общината в края на 2019 г. са 10 милиона. Община Септември е единствената в държавата, която е в нарушение по четири от шестте показателя на Министерството на финансите, всички други общини с неизпълнени показателя са с до три и по-малко.
В анализа на МФ е прието, че: „ … При останалите 6 общини – Видин, Белово, Велинград, Септември, Перник и Сливен не е постигнат заложения общ ефект от изпълнение на мерките и не са погасени и/или са натрупани нови просрочени задължения, като постигнатият ефект не е достатъчен за погасяване на заема и просрочените задължения, заложени в плановете им за финансово оздравяване. …
От МФ посочват още, че : „ … на основание чл. 106 от Закона за публичните финанси (ЗПФ) са предприети действия по прихващане на дължимите остатъци по заемите от началото на 2020 г., срещу подлежащите на отпускане средства, утвърдени с чл. 50 от ЗДБРБ за 2020 г. за целева субсидия за капиталови разходи и обща изравнителна субсидия. … За общините Сунгурларе, Тетевен, Белово, Велинград, Септември и Перник прихващането продължава. …”, както и че: „ … Общините Велинград и Септември и през 2020 г. са определени като общини с финансови затруднения на база наличие съответно на три и четири от условията по чл. 130а, ал. 1 от ЗПФ. Планът за финансово оздравяване на всяка от тях, в съответствие с разпоредбата на чл. 91, ал. 2 от ЗДБРБ за 2020 г., освен съдържанието по чл. 130е, ал. 1-3 от ЗПФ, следва да включва и мерки за оптимизиране на разходите за възнаграждения в дейност „Общински съвети“ и да не предвижда ползването на безлихвен заем по чл. 130ж, ал. 1 от същия закон. …”
Прочетена 7137 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: nikoiii
19:20:22 - 02/04/2020

Ееееее, ама какви са сега тези писания сега - то, нали трябва да има пари за незаконно циментиране на улици по селата, а парите от това да се взимат от братовчедските фирми от кръга Рачев, на изритания от пста кръдлив плъх, пардон "вечен кмет". Този път не може да се оправдят, че не е врно, защото данните са на сайта на Министерството на финансите. И какво излиза, че и државата се усети, че крадливи плъх краде, а служителите в Общината и училищата ще са без заплати в тези тежки времена, та да не могат даже да си купят хляб и лекарства, заради некадърното и алчно упрвлението на крадливия плъх.

Добавил: Сараньовец
19:59:00 - 02/04/2020

Мръсен крадец.С цялата му наглостт,и жена си ще издига за кмет.

Добавил: Ставри
23:53:23 - 02/04/2020

Ама си имат варосани бордюри като в казармата, явно Маринчо е искал града да заприлича на казарма!

Добавил: Септември
09:04:13 - 03/04/2020

Гласувайте за жена му на изборите.След това Община Септември може направо да я закрият.

Добавил: мимето
10:01:54 - 03/04/2020

РАЧЕВ ИМА ОБЩИНА СЕПТЕМВРИ ЗА СЕМЕЙНА ФИРМА И СЕГА,КАТО ИЗКЛЮЧИХА НЕГО - ПО НАСЛЕДСТВО СЕ ПОЛАГА НА ОЩЕ ПО-ПРОСТАТА МУ ОТ НЕГО ЖЕНА!!!!!!!САРАНЬОВЦИ,САРАНЬОВЦИ - ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СЕМЕЙНАТА ФИРМА.ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПХРЕДАВА ПО НАСЛЕДСТВО!!!!ТАКА Е ПО ЗАКОН!!!!ПО РАЧЕВИЯ ЗАКОН И ПО ЗАКОНА НА МЕСТНОТО ЦИК!!!

Страница 1 от 2
Първа
Предишна 1 2 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg