On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Събота, 26/11/2022     e-mail: videlinabg@abv.bg
Министър Шишков: НЕСВЪРШЕНА работа от Община Пазарджик БАВИ изграждането на Западния околовръстен път Министър Шишков: НЕСВЪРШЕНА работа от Община Пазарджик БАВИ изграждането на Западния околовръстен път Министър Шишков: НЕСВЪРШЕНА работа от Община Пазарджик БАВИ изграждането на Западния околовръстен път Министър Шишков: НЕСВЪРШЕНА работа от Община Пазарджик БАВИ изграждането на Западния околовръстен път Министър Шишков: НЕСВЪРШЕНА работа от Община Пазарджик БАВИ изграждането на Западния околовръстен път Министър Шишков: НЕСВЪРШЕНА работа от Община Пазарджик БАВИ изграждането на Западния околовръстен път Министър Шишков: НЕСВЪРШЕНА работа от Община Пазарджик БАВИ изграждането на Западния околовръстен път Министър Шишков: НЕСВЪРШЕНА работа от Община Пазарджик БАВИ изграждането на Западния околовръстен път Министър Шишков: НЕСВЪРШЕНА работа от Община Пазарджик БАВИ изграждането на Западния околовръстен път

Пълен текст на новината

17:21:39 - 11/01/2020
Отляво надясно: Александър Иванов и Ренета Камберова на старта на процедурата "Европейски град на спорта".
Редно ли е с едната ръка да си гласуваш пари от общинския бюджет, а с другата да ги харчиш?
Изглежда точно това са направили любимите съветници на Тодор Попов, Александър Иванов и Ренета Камберова.
Въпросът не е просто морален, а и в спазването на закона поради наличието на конфликт на интереси. От една страна, Иванов и Камберова са съветници от групата на Тодор Попов и гласуват разпределение на общинските разходи. От друга обаче, същите членуват и в различни дружества и организации, които получават общински пари.
Макар че бяха предупредени по време на гласуването не от друг, а от Благо Солов, в опит колегиално да ги предпази, че ще нарушат закона, като гласуват, те самоуверено натиснаха бутоните „ЗА“ в пленарната зала на Общинския съвет, узаконявайки извършените харчове за милиони от кмета. И въпреки че Попов самоотвержено ги защити на сесията, казвайки, че единият взел само 20, а другият - 30 бона, общинска пара, истината е малко по-различна.
Ренета Камберова едновременно е и съветник, който гласува общинските харчове, а в същото време е и:
1. Участник в управлението и представляващ Юридическо лице с нестопанска цел Сдружение „Пазарджик спортува“, ЕИК: 177223508.
2. Член на Управителния съвет на Юридическо лице с нестопанска цел Сдружение „Футболен клуб Хебър - 1918“, ЕИК: 176884570.
3. Член на Управителния съвет на Юридическо лице с нестопанска цел Сдружение „Спортен клуб по волейбол Хебър-Пазарджик“, ЕИК:176077018.
Подобна е ситуацията и при Александър Иванов. Той едновременно е и съветник, и:
1. Участник в управлението и представляващ Юридическо лице с нестопанска цел Сдружение „Съвет за младежка политика“, ЕИК: 176980686.
2. Член на Управителния съвет на Юридическо лице с нестопанска цел Сдружение „Футболен клуб Хебър - 1918“, ЕИК: 176884570.
3. Член на Управителния съвет на Юридическо лице с нестопанска цел Сдружение „Спортен клуб по волейбол Хебър-Пазарджик“, ЕИК:176077018
Юридическите лица, в които двамата съветници са участници в управляващите органи, са получили огромни финансови субсидии от бюджета на общината. Именно тук е нарушението на закона, защото това е конфликт на интереси, с който общинските съветници са длъжни да се съобразяват, осъществявайки задълженията си. В противен случай изпадат в така наречената „несъвместимост“ и мандатите им като съветници трябва да бъдат прекратени.
Сигналът за възможен конфликт на интереси вече е на бюрото на бившия главен прокурор Цацаров, който пое поста председател на Комисията за конфликт на интереси (КПКОНПИ). В случай, че се потвърди конфликт на интереси, което е много вероятно, тъй като посочените данни са на база на официална информация, публикувана в публичните регистри на съответните държавни институции, Общинската избирателна комисия е длъжна да прекрати мандатите на двамата съветници и на тяхно място да влязат следващите двама в листата на „Новото време“.
Ще се случи ли това? Ако се прилага принципно законът, единственият възможен отговор е „ДА“.
Екип на Благо СОЛОВ
Прочетена 22242 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Бивш член на СМП
18:02:24 - 11/01/2020

Крайно време беше, някой да разкрие мръсните игри на Александър Иванов и чичо му!

Мога да кажа,че общината се управлява по родствен път и е очевидно защо господин Иванов е любимец на Тодор Попов като общински съветник. Все пак нали Попов му е чичо!

Единственото нещо което е с кауза е сърцето са капачките, където имам съмнения,че и кампанията "Пазарджик обича" също е финансирана от общинския бюджет!

Добавил: Sashka
18:05:32 - 11/01/2020

Племенницата от няколко години й се създава имидж на някаква успешна публична личност, като се слага във всякакви управителни съвети, бута се на челно място и вече до такава степен си вярва, че е някоя, че дори обещава постове в общината на групичката си от лакеи, сред които едно женствено човече с очила.

Добавил: Димитров
22:01:32 - 11/01/2020

До по- горният пост , като стана дума за капачките някой знае ли къде може да се провери сумата събрана от тоновете капачки, понеже ме гложди един въпрос тези дни били закупени кислородни палатки 5бр. Проста проверка показва че цените без много търсене в интернет варират между 100 и 150лв. Предполагам евтин варянт, дано някой не се въсползва от средствата ,че това е голям грях и жалка постъпка .. хората събираме едвали не от нищото капка по капка за нашите деца! Ако някой има яснота нека сподели не само ПР да се прави

Добавил: Елате ни вижте
22:05:52 - 11/01/2020

Стана тя каквато стана

Двама ще ядат салама

Смучат общата пара

Свършват кинти във хазна

И гласуват си милиони

Тях не ги ловят закони

Граждани са те на спорта

За резил и във транспорта

В тоз Конфликт на интереси

Трябва КОНПИ да се меси

Добавил: Тони Василева
22:22:27 - 11/01/2020

Стига сте плюли по личността на г-н Тодор Попов и неговия млад екип! Това е много грозна постъпка. Само той е кмета, който направи Пазарджик най-доброто място в България. Никой вече не вярва на измислиците на този фалирал г*й Благо Солов, който се опитва по всякакъв начин да дискредитира кмета ни.

Градът ни е чист и уреден, а острова вече е национална атракция и той не може да се примири с мисълта че загуби изборите и си съчинява глупости . Първо лъжеше колко фалирала е Обшината, а сега си измисля лъжи против златното момиче Ренета Камберова, както и против Александър Иванов - момчето, което консолидира около себе си успешните младежи в областта за благородни каузи.

Г-н Ненков. Спрете тези лъжи на Солов !!!

Не се притеснявам да напиша истинското си име, за разлика от другите коментари.

Страница 1 от 4
Първа
Предишна 1 2 3 4 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Clicky
Webmaster: WebSitesBg