On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Вторник, 25/02/2020     e-mail: videlinabg@abv.bg
Пешеходният мост над р. Марица май вече е ГОТОВ! Открийте ПРИЛИКИТЕ с проекта!!! (СНИМКИ) Пешеходният мост над р. Марица май вече е ГОТОВ! Открийте ПРИЛИКИТЕ с проекта!!! (СНИМКИ) Пешеходният мост над р. Марица май вече е ГОТОВ! Открийте ПРИЛИКИТЕ с проекта!!! (СНИМКИ) Пешеходният мост над р. Марица май вече е ГОТОВ! Открийте ПРИЛИКИТЕ с проекта!!! (СНИМКИ) Пешеходният мост над р. Марица май вече е ГОТОВ! Открийте ПРИЛИКИТЕ с проекта!!! (СНИМКИ) Пешеходният мост над р. Марица май вече е ГОТОВ! Открийте ПРИЛИКИТЕ с проекта!!! (СНИМКИ) Пешеходният мост над р. Марица май вече е ГОТОВ! Открийте ПРИЛИКИТЕ с проекта!!! (СНИМКИ) Пешеходният мост над р. Марица май вече е ГОТОВ! Открийте ПРИЛИКИТЕ с проекта!!! (СНИМКИ) Пешеходният мост над р. Марица май вече е ГОТОВ! Открийте ПРИЛИКИТЕ с проекта!!! (СНИМКИ)
КПКОНПИ стартира производството за КОНФЛИКТ на ИНТЕРЕСИ за съветниците на Попов - Иванов и Камберова КПКОНПИ стартира производството за КОНФЛИКТ на ИНТЕРЕСИ за съветниците на Попов - Иванов и Камберова КПКОНПИ стартира производството за КОНФЛИКТ на ИНТЕРЕСИ за съветниците на Попов - Иванов и Камберова КПКОНПИ стартира производството за КОНФЛИКТ на ИНТЕРЕСИ за съветниците на Попов - Иванов и Камберова КПКОНПИ стартира производството за КОНФЛИКТ на ИНТЕРЕСИ за съветниците на Попов - Иванов и Камберова КПКОНПИ стартира производството за КОНФЛИКТ на ИНТЕРЕСИ за съветниците на Попов - Иванов и Камберова КПКОНПИ стартира производството за КОНФЛИКТ на ИНТЕРЕСИ за съветниците на Попов - Иванов и Камберова КПКОНПИ стартира производството за КОНФЛИКТ на ИНТЕРЕСИ за съветниците на Попов - Иванов и Камберова КПКОНПИ стартира производството за КОНФЛИКТ на ИНТЕРЕСИ за съветниците на Попов - Иванов и Камберова

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
16:23:47 - 09/04/2019
„Какво да направим? Има си проектче, има си договорче, информираш се и гледаш… Има си участници, всеки си е дал офертата, има си комисия, която е избрала този, който е с най-добра оферта.“
В центъра Тодор Попов, вдясно от него Ива Забуртова - началник на кабинета на кмета, Петър Петров - зам.-кмет, Румен Кожухаров - секретар на Общината, Георги Гайдаров - главен финансист на Общината.
„Виделина“, Валентин Ненков: Понеже стана дума за моста, на който „Еко Хидро - 90“ спечели изграждането му с оферта, че ще го направи за един месец, както и че ще изготви технически проект за два дни??? Мисълта ми е този един месец от кога започва да тече, изтекъл ли е вече и ако мостът не бъде построен в договорения един месец, а за нормалния срок от 4 – 5 месеца, каква ще бъде максималната санкция за „Еко Хидро - 90“? И дали тази санкция ще надхвърли близо 100-те хил. лв., с които е по-висока офертата на фирмата на Делчев от тази на нейния конкурент?
Тодор Попов: Проектчето с решение на РИОСВ се спря за 3 месеца, защото сега жабките ще се оплождат (смях и шум в залата). И аз реагирах така по същия начин, когато ме уведомиха, но се оказа че сексът на жабките е по-важен от моста.
„Виделина“: Това обаче не променя срока на изграждането на моста, с който единствено е спечелена поръчката пред останалите участвали в конкурса.
Тодор Попов: То се спира, иначе срокът си е, да, остава си същият.
„Виделина“: Вторият ми въпрос беше каква санкция е предвидена в договора, в случай че единият месец бъде просрочен?
Тодор Попов: Можеш да се информираш какви са санкциите от сайта на Общината.
„Виделина“: Аз доколкото пресметнах, максималната санкция е около 35 хил. лв., а разликата в офертите между „Еко Хидро - 90“ и следващия участник е около 80 хил. лв., т.е „Еко Хидро - 90“ при всички случаи ще работи значително по-скъпо от офертата на другия кандидат. Дори да не изпълни клаузата, благодарение на която е спечелило обществената поръчка.
Румен Кожухаров, секретар на Общината и председател на комисията: Двете цени нямат нищо общо. Тя е регламенитрана по договор, тя няма отношение към…
„Виделина“: Как да нямат нищо общо. Слагате в изискванията за изпълнение на обществената поръчка: срок за изпълнение на мост, който е дълъг 108 метра и широк 6 метра. Според специалисти този мост не може да бъде изграден за по-малко от 6 месеца. „Еко Хидро - 90“ обаче записва в офертата си, че ще го направи за един месец, като преди това подготви техническия проект за два дни и печели поръчката.
Тодор Попов: Г-н Ненков, ами защо не участвахте със срок 20 дена?
„Виделина“: Защото не обичам да лъжа.
Тодор Попов: Какво да направим? Сега, има си проектче, има си договорче, информираш се и гледаш.
Румен Кожухаров: Г-н Ненков, няма вариант в който да бъде коментирано това, което изпълнителят предлага. В Закона за обществените поръчки няма въобще никаква опция…
„Виделина“: Но нали вие сте комисия, която избира изпълнителя и именно вие сте тези, които трябва да прецените доколко е изпълнимо предлаганото от участниците.
Тодор Попов: Информирай се повече, г-н Ненков, тук не сме училище да се учим. Има си процедура, качена ти е процедурката, ти си талантлив, ровиш се, гледаш и смяташ.
„Виделина“: Но това е нецелесъобразно и в ущърб на Общината.
Тодор Попов: Ама то това си е твоя работа. Какво му е на нецелесъобразното. Има си участници, всеки си е дал офертата, има си комисия, която е избрала този, който е с най-добра оферта.
„Виделина“: Дали по този начин ще изберете изпълнител, който е казал, че ще ремонтира апартамента ви за три дни, но е дал значително по-висока цена, след като сами съзнавате, че срокът е нереален.
Румен Кожухаров: Процедурата беше обжалвана, мина през ВАС, решението на ВАС потвърди решението на комисията и решението на кмета.
„Виделина“: Това не е оправдание… Съдът се е произнесъл по законосъобразност, не по целесъобразност.
Тодор Попов: Е, какво не е оправдание, минало е през съд, какво да направим сега ние. Много ме кефиш с твоето черногледство.
„Виделина“: Все си мисля, че това, което сега се струва смешно за доста хора тук, утре няма да им е смешно.
Тодор Попов: Мислиш ли. Твоите комични разсъждения ще останат смешни завинаги.
Накрая Тодор Попов заключи: Стига с този трагизъм. Идва Великден, да се настроим малко по-веселко, да се настроим позитивничко. Градът ни се развива успешно, на фона на всички наши градове, с които ние можем да се съизмеряваме. Всичко се развива така, както трябва. Поне тук при нас. За другите неща да си носи отговорност този, който управлява системите. В живота е така.
Прочетена 48923 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: мнение
16:39:13 - 09/04/2019

И този пак се е кандидатирал за кмет на града???"Проектче","договорче"....И неизменната ЕКО-ХИДРО на Делчев! Погнуса и отврат!Добре,че никога не гласувах за него!Човек трябва да притежава и политическа хигиена,нали?

Добавил: гражданин
16:52:29 - 09/04/2019

Това е класическа схема на корупция. Фирмата обжалвала поръчката е отстранена по документи, не фирмата с по ниската оферта. Тя е подставено лице, цените и сроковете са договорени между двете фирми естествено след парична компенсация. Абсолютна наглост.

Добавил: Бате Гойко
17:03:53 - 09/04/2019

Скромно искам да напомня на местните клоуни да гледат телевизия или в Интернет какво става в София и на други места.И да напомним,че когато "мечката" играе при съседите,ще дойде и у нас.А да те гази мечка,едва ли ще е много приятно,нали?!

Добавил: амаама
17:14:48 - 09/04/2019

Нужни са още интелект и реална самооценка - неща, които при Пурата тотално липсват.

Добавил: недоволен
19:16:04 - 09/04/2019

Върви си вече,Пурко.Стига ти толкова.

Страница 1 от 2
Първа
Предишна 1 2 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg