On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Петък, 29/03/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
23:04:18 - 25/07/2016
Комисията по бюджет и финанси към ОбС заседава на 25 юли 2016 г.
Трите фирми, спечелили конкурсите за отдаване под наем на паркингите пред хотел „Елбрус”, пред хотел „Тракия” и зад ДКТ „К. Величков”, са поискали преразглеждане на договорите си почти веднага след подписването им с Община Пазарджик, съобщи днес на заседанието на Комисията по бюджет и финанси към ОбС, главният финансист Георги Гайдаров. Претенциите на наемателите били към броя на паркоместата, съдържащи се във всеки един от трите паркинга. Според представени от тях разработки се оказало, че паркингът пред хотел „Елбрус” имал 26, а не 40 паркоместа, този пред хотел „Тракия” разполагал реално с 29 вместо записаните в договора за наем 49, а паркингът зад „Театъра” бил най-близо до истината – наемателят иска да плаща за 36 места вместо първоначално договорените 45. Кой знае защо, Община Пазарджик не само се съгласила с претенциите на набързо регистриралите търговски дружества, но и начертала чрез главния си архитект Кръстьо Танков чисто нови схеми на трите паркинга съгласно претендираните значително по-малко места в тях. На база редукцията в новото предложение на кмета Тодор Попов наемните цени на месец за всеки паркинг също са доста изтъняли. Ето как изглеждат тези цени, съгласно внесения проект за решение за заседанието на ОбС този четвъртък, 28 юли:
- Паркинг за 29 леки автомобила, намиращ се на пл. „Възраждане” (пред хотел „Тракия”), с начална месечна наемна цена без ДДС – 3 700.00 лв. Договорената след конкурсната процедура цена е 6 100 лв.
- Паркинг за 26 леки автомобила, намиращ се пл. „Васил Левски” (пред „Елбрус”), с начална месечна наемна цена без ДДС – 3 000.00 лв. Договорената след конкурсната процедура цена е 4 300 лв.
- Паркинг за 36 леки автомобила, зад „Театъра”, с начална месечна наемна цена без ДДС – 4 000.00 лв. Договорената след конкурсната процедура цена е 4 900 лв.
На този паркинг имало само 29 места?!?
Освен поправителния изпит за Общината за горните три паркинга, в проекта за решение на кмета фигурират още три паркинга в Пазарджик, които са охарактеризирани по следния начин, включително паркоместа и месечни наемни цени:
- Паркинг за 12 леки автомобила, намиращ се на ул. „Иван Вазов”, с начална месечна наемна цена без ДДС – 1 200.00 лв.
- Паркинг за 30 леки автомобила, намиращ се при пазара (пред сградата на бившия ГУМ), с начална месечна наемна цена без ДДС – 3 800.00 лв.
- Паркинг за 40 леки автомобила, намиращ се около бившите хали, с начална месечна наемна цена без ДДС – 4 800.00 лв.
Общата месечна наемна сума възлиза на 20 500 лв. без ДДС.
Припомняме, че първите три дадени под наем паркинга, за които този четвъртък ще се прегласува решението на съветниците, трябваше да се стопанисват от две прясно регистрирани септемврийски фирми и на дружество от София със собственик от Петрич.
Като дискусионни въпроси по време на заседанието на комисията днешния след обяд се очертаха необходимостта от проверки на наемателя дали наистина ще спазва бройката на приютените автомобили, за която е подписал договор или ще се изкуши да прибира повече такси. Вторият въпрос, който нищиха съветниците, беше каква да е индексацията на наемните цени при определяне на по-високи такси от страна на наемателите в сравнение с тези в наредбата на Общината.
Оказа се също, че разчетите на наемните цени са правени при сегашната такса за час от 1.20 лв., а съгласно предложението на кмета Тодор Попов, в най-близко време тя трябва да нарасне на 1.50 лв., колкото ще се плаща и за място в „Синя зона”.
Бел.ред.: Редно е да се извиним на читателите си за не съвсем точната информация, която им поднесохме по същата тема преди два дни, но по-странното в случая е: ЗАЩО в предложението за ново решение липсваше информация за развалените договори, а също и ЗАЩО част от шесте паркинга са описани по начин, не даващ възможност за ясната им идентификация като местоположение???
Прочетена 1947 пъти

Коментари до момента

Няма намерени коментари

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg